bener

Pozivi i najave

Obilježena 73. godišnjica mučeničke smrti s. Žarke Ivasić

U četvrtak, 16. svibnja 2019. u Gospiću je obilježena mučenička smrt s. Žarke Julijane Ivasić koja je na isti datum 1946. g. strijeljana na gospićkom groblju uz kapelu Sv. Marije Magdalene, gdje je i pokopana. Nakon molitve na groblju prisutni su u procesiji moleći sv. krunicu pošli u gospićku katedralu gdje je svečano misno slavlje u 18 sati predvodio gospićko-senjski biskup u miru mons. Mile Bogović. Koncelebrirali su domaći župnik preč. Mario Vazgeč, kancelar biskupije i biskupov tajnik preč. Mišel Grgurić, postulator  u postupku proglašenja dr. Zvonimir Kurečić, ekonom biskupije preč. Nikola Turkalj, vlč. Antun Luketić, don Anđelko Kaćunko, vlč. Jure Ladišić, preč. Josip Šimatović, te redovnici okupljeni na Vijećanju redovničkih odgojitelja koje se održava od 16. do 18. svibnja 2019. u Pastoralnom centru župe sv. Josipa u Ličkom Osiku, asistirali su bogoslovi Bruno Lovaković i Domagoj Tujmer. Na slavlje su pristigle sestre milosrdnice iz  Zagreba, Rijeke, Splita i drugih mjesta sa svojim provincijalnim poglavaricama i neke članice Udruga sv. Vinka Paulskog. Uz domaće župljane, slavlje su uzveličale i redovnice odgojiteljice pristigle na spomenuto Vijećanje u Lički Osik na temu: Posvećena osoba pred izazovom duhovne pratnje /duhovnoga vodstva. Ovaj seminar organiziralo je  Povjerenstvo za početnu formaciju redovnika i redovnica pri Hrvatskoj redovničkoj konferenciji u Zagrebu.

Continue Reading

Ispis E-mail

13. Tonkafest

U nedjelju 19. svibnja 2018. u Ogulinu se održava po 123 puta festival duhovne glazbe Tonkafest 2019. Festival se održava u Školskoj športskoj dvorani s početkom u 19.30 sati. Riječ je o jedinom humanitarnom festivalu duhovne glazbe čiji prihod ide u korist bolesne djece. Svi sudionici festivala će animirati nedjeljnu večernju misu u 18 sati a na festivalu će u ime biskupije nazočiti generalni vikar mons. mr. Marinko Miličević.

Zvonko Ranogajec

Ispis E-mail

Jurjeva u Korenici

Blagdan nebeskog zaštitnika župe sv. Jurja u Korenici predslavi u ponedjeljak 29. travnja u 18 sati svećenik banjalučke biskupije i gradiški župnik vlč. Marko Stojčić u suslavlju mjesnog župnika mons. Mile Čančara i svećenika Udbisnkog i Slunjskog dekanata.
 
Zvonko Ranogajec

Ispis E-mail

Biskup Bogović na proslavi Jurjeve u Senju

U ponedjeljak 29. travnja svečanu misu povodom proslave zaštitnika grada Senja sv. Jurja, u 18.30 sati predslavi gospićko-senjski biskup u miru Mile Bogović. Procesija središtem Senja počinje u 18.30 sati, nakon čega slijedi misno slavlje. Suslaviti će župnik Senja dr. Richard Pavlić i svećenici Senjskog dekanata na čelu s dekanom Silvijom Milinom.

Zvonko Ranogajec

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice