bener

Pozivi i najave

Blagovijest u svetištu Gospe od Čudesa

U duhovnoj pripremi za biskupijsko hodočašće na grob bl. Alojzija Stepinca,osobito u 400. obljetnici mučeničke smrti Sv. Marka Križevčanina, zaštitnika oštarske filijale Skradnik,  Sv. Misu na Blagovijest ili Naviještenje BDM ili Drugu Sveticu predvodi u ponedjeljak 25. ožujka u 11 sati vlč. Dragutin Kučan, dugogodišnji župnik u Krašiću, rodnoj župi bl. Alojzija Stepinca, a sada pastoralni suradnik u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.

Zvonko Ranogajec

Ispis E-mail

Josipovo u Cetingradu

Blagdan sv. Josipa slavi se kao suzaštitnik župe Uznesenja BDM u Cetingrada a to je i dan kada zbog velikog godišnjeg sajma ovo kordunsko mjesto posjete tisuće gostiju i hodočasnika. Središnje misno slavlje u utorak 19. ožujka u 12 sati predslavi župnik Donjeg Lapca, Boričevca i Zavalja Dino Rupčić u suslavlju mjesnog župnika Stanka Smiljanić, umirovljenog župnika mons. Marijana Ožure, župnika i dekana slunjskog mons. Mile Pecića kao i drugih svećenika.  

Zvonko Ranogajec

Ispis E-mail

Josipovo U Ličkom Osiku

Blagdan nebeskog zaštitnika župe Lički Osik u Gospićkom dekanatu predslavi na središnjoj misi u utorak 19. ožujka  u 11 sati fra dr. Ivan Šarčević profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu u suslavlju domaćeg župnika Luke Blaževića i svećenika iz biskupije. Dr. Šarčević će predslaviti i trodnevnu duhovnu pripravu za proslavu župnog patrona.

Zvonko Ranogajec

Ispis E-mail

Blagovijest u Gospiću

U ponedjeljak 25. ožujka u Gospiću se slavi naslovni blagdan gospićke katedrale Naviještenje BDM ili Blagovijest.  Središnje misno slavlje u 17 sati predslavi  zadarski nadbiskup i predsjednik HBK mons. Želimir Puljić uz koncelebraciju biskupa Riječke metropolije , susjednih biskupa i nazočnih svećenika. U nastavku je primanje u ordinarijatu koje upriličuje gospićko-senjske biskup Zdenko Križić.

Zvonko Ranogajec

Ispis E-mail

Sv. Josip u Josipdolu

Blagdan nebeskog zaštitnika župe sv. Josipa u Josipdolu slavi se u utorak 19. ožujka svečanom misom u 11 sati koju predslavi  fra Mirko Gregov iz franjevačkog samostana Krista Kralja u Ogulinu u suslavlju  mjesnog župnika Petra Šporčića i svećenika Ogulinskog dekanata.

Zvonko Ranogajec

Ispis E-mail

  • 1
  • 2

Pretraživanje stranice