bener

Udbina

Druga proslava blagdana sv. Ivana Pavla II. patrona župe Donji Lapac

biskup krizic lapac(Donji Lapac, 22.10.2017.) - Župa sv. Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu proslavila je u nedjelju 22. Listopada 2017. drugu po redu župnu svetkovinu od njezina utemeljenja. Svečanu svetu misu predslavio gospićko-senjski biskup Zdenko Križić u koncelebraciji s domaćim župnikom Dinom Rupčićem prečasnim Mišelom Grgurićem biskupovim tajnikom i kancelarom i don Ronaldom Jelićem rektorom dječačkog sjemeništa Zmajević u Zadru.

S rektorom Jelićem došla su četvorica sjemeništaraca rodom iz gospićko-senjske biskupije koji su asistirali. Na misi je đakonirao vlč. Tomislav Sikavica trajni đakon riječke nadbiskupije čiji su korijeni iz župe Boričevac. Biskup je u nadahnutoj propovjedi detaljno opisao život sv. Ivana Pavla II. istaknuvši osobito iz njegova života trenutke kad je najviše trpio i ostajao Bogu vjeran, pa je vjernike uputio da su oni najjači u trpljenju jer su tada najbliži Kristu te neka im u tome bude uzor sv. Ivan Pavao II.

Na kraju mise župnik Rupčić zahvalio je biskupu na lijepoj propovijedi i na svemu šro je u kratko vrijeme učinio kao biskup za ovu župu te mu uručio prigodne darove između ostalog štolu i mitru. Misu je pjevanjem uveličao dječiji zbor pod vodstvom vjeroučitelja Maria Klepića.

Tags: Sv. Ivan Pavao II., Donji Lapac

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice