Udbina

Donji Lapac. duhovna obnova za bolesnike po obiteljskim kućama i u župnoj crkvi za ostale

Written by Župni ured Donji Lapac on . Posted in Udbina

lapac duhovna obnova 1(Donji Lapac, 30.11.-3.12.2017.) - Od četvrtka 30. studenog do nedjelje 3. prosinca održana je duhovna obnova u Župi sv. Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu. Trodnevnicu je predvodio fra Bernard Barbarić, čuvar svetišta Gospe Trsatske na poziv župnika domaćina Dina Rupčića. Prvoga dana propovjednik se dotakao svakodnevne patnje i muke u životu vjernika. Euharistijskim klanjanjem na kraju Mise vjernici su zahvalili Bogu za dar života koji nam je povjeren.
Drugog dana trodnevnice fra Bernard u pratnji župnika je pohodio bolesne župljane te im podijelio sakramente ispovijedi, bolesničkog pomazanja i pričesti.

Ova duhovna obnova imala je i ekumensku dimenziju jer je fra Bernard pohodio i pravoslavnu crkvu i posjetio pravoslavnog svećenika oca Slavišu. Prije večernje Mise župljani su imali mogućnost za sv. Ispovijed. Misa je bila u ozračju Srca Isusova koje nas obasjava svojom milošću kako bismo izdržali u nasljedovanju Krista. Svim župljanima ponuđen je sakrament Bolesničkog pomazanja pod Misom.

Trećeg dana trodnevnice bila je mogućnost za ispovijed dopodne. U popodnevnim satima slavljena i sveta Misa u Srbu za početak nove liturgijske godine. Večernja sv. Misa u Donjem Lapcu bila je u znaku Marije, i njezinog izabranja koja nas uvijek vodi svome sinu. Nakon svete Mise vjernici i svećenici uputili su se do središta Lapca te upalili prvu adventsku svijeću. Prvu adventsku nedjelju služena je i sv. Misa u Zavalju u devet sati. Završetak duhovne obnove proslavljen je u Donjem Lapcu u jedanaest sati svečanom župnom Misom. Propovjednik je naglasio kako je advent vrijeme koje nam daruje mogućnost zastati nad vlastitim životom i uprtog pogleda u Krista koji dolazi kročiti svojim životom donoseći dobro.

lapac duhovna obnova 2

Tags: duhovna obnova, Sv. Ivan Pavao II., Trsat, bolesnici, Donji Lapac, bolesničko pomazanje

Ispis