Proslava sv. Jurja u Zagorju Ogulinskom u znaku priznanja zaslužnima

Petak, 25. 4. 2014.

Glazbom je misu animirao župni zbor uz orguljsku pratnju Nade Puškarić. Uz brojne domaće vjernike, sve učenike mjesne područne škole misu su nazočili i hodočasnici iz susjednih ogulinskih župa.
Propovjednik Ivica Tolla predstavio je vjernicima lik jednog od najčašćenijih svetaca i mučenika iz povijesti Crkve iz 3. stoljeća, vremena kada nije bilo dobro biti kršćanin. Postao je mučenikom za Krista u vremenu cara Dioklecijana po cijenu velikih muka. Iako iz imućne obitelji i solidne vojne karijere počeo je slobodno svjedočiti svoju vjeru uz Božju snagu vodio je pravi duhovni boj. Sv. Juraj nam danas poručuje da prihvatimo spoznaju da smo dragocjeni u Božjim očima i da on ima s nama plan. Snagu crpimo iz molitve a Božja je snaga jača od bilo kakve ljudske sile, zaključio je vlč. Tolla.
zagorje-nagradjeni-zupljaniI ove godine je župnik dr. Blagus župni patron iskoristio za uruči zaslužnim pojedincima nagradu i priznanje župe. Ove godine priznanja su dobili vjeroučiteljica Gordana Bertović za suradnju u oblikovanju i vođenju dječjeg župnog zbora te za ostali vjerski odgoj u radu s djecom. Priznanje je dobila i dr. stomatologije Biserka Magdić za suradnju u pomaganju osoba i godišnjaka Kolišće te gradonačelnik Ogulina Jure Turković za izuzetnu suradnju u iznimno teškim društvenim okolnostima te kao zalog buduće suradnje na očuvanju duhovnih, vjerskih i kulturnih vrijednosti našeg naroda.

  Vijesti - Sve