Novi broj Kolišća uoči Jurjeve

Subota, 22. 4. 2017.

Kolišća na početku donose poruku pape Franje za Korizmu 2017., akon čega iz pera Franje Puškarića slijedi kronika župe sv. Jurja u proteklih godinu dana. Isti autor piše o prvom spomenu Zagorja u Urbaru modruškom iz 1486. godine kao i popisu žrtava drugog svjetskog rata i poraća, riječ je o dodatku od prošlog broja. Voditeljica PŠ Zagorje Dinka Mališ piše o školi kao najstarijoj i najvažnijoj ustanovi u tom prostoru, nakon čega slijedi niz fotografija s dodjele priznanja za najuređeniji školski vrt kontinentalne Hrvatske koje je obavljeno na HTV-u na Prislavlju u Zagrebu. Kolišće bilježi i aktivnosti iz PŠ Desmerice.
Ivica Vuković donosi iscrpan prikaz aktivnosti MO Zagorje, Ivica Francetić za MO Desmerice a Ivica Paušić za MO Ribarića. Zatim slijede aktivnosti udruga s prostora župe i triju mjesnih odbora, Zdravko Bertović bilježi aktivnosti KUD-a Sv. Juraj, Ivan Kolić DVD-a Zagorje, Vladimir Paušić NK Mladosti, Ivica Puškarić u ime Udruge ZNG Klek, Josip Puškariću ime LD Srnjak a Tihomir Bertović u ime LD Klek iz Ogulina, VII. sekcije iz Zagorja. Ivan Bertovića bilježi aktivnosti HBZ-a, odsjek 2001 Frankopan, dok o aktivnostima Hrvatske bratske zajednice u Americi piše Franjo Bertović.
List je inače predstavljen u prostorijama DVD-a Zagorje u petak 21. travnja u nazočnosti karlovačkog župana Ivana Vučića, saborskog zastupnika Tomislava Lipošćaka i zamjenika gradonačelnika Ogulina Jure Turkovića. List je predstavio Franjo Kolić a osvrt je dala i višegodišnja urednica Gordana Bertović. Predstavljanju je nazočio i župnike župe bl. A. Stepinca iz Ogulina i gvardijana franjevačkom samostana fra Petar Grubišić koji je pohvalio sukreatore lista na entuzijazmu na kulturnom i društvenom planu. „Gdje je izražen trud i ljubav, vide se rezultati,“ zaključio je fra Petar.

  Vijesti - Sve