Održan 11.festival duhovne glazbe Tonkafest

Ponedjeljak, 29. 5. 2017.

Festival je otvorio izvršni ravnatelj festivala i predsjednik udruge Oda prijateljstvu Hrvoje Magdić koji je ukazao na glavni motiv osnutka festivala, sjećanje na prerano preminulu Antoniju Turković čiji stihovi se stalno oživotvoruju na festivalu. Osim toga festival promovira duhovnu glazbu, potiče humanost odnosno pomaganje oboljeloj djeci ogulinskog kraja, ali i promovira grada Ogulin i Gospićko-senjsku biskupiju. Ove godine se od ulaznica i donacija prikupilo se blizu 12 tisuća kuna, a sva pomoć je namijenjena liječenju malog Mateja.
Ukupni pobjednik 11. Tonkafesta je fra Miroslav Petrac, franjevac iz Donje Dubrave s pjesmom „Milosrđu Tvome“. On je osvojio nagradu žirija ali i 1. mjesto prema glasovanju publike. Drugu nagradu publike osvojio je Davor i Vesna Terzić uz Martinu i Maurizia Ferraru s pjesmom „Pjesma nerođenog“, dok je treće mjesto publike osvojio Antonio Tkalec sa skladbom „Moja Molitva“. Nagrade publike uručili su laureatima roditelji pokojne Antonije Branka i Zlatko, dok je pobjedniku fra Miroslavu Petracu nagradu uručio biskup mons. Križić koji je tom prilikom poručio:“ Sjećanjem na vrijednu kršćansku djevojku osnovali ste udrugu lijepa imena a svojim aktivnostima promovirate kršćanske vrijednosti. Svakom skladbom pruža se poruka onima koji ih slušaju, i to je vid evangelizatorskog djelovanja. Ovo što vi radite je autentično širenje duhovnosti.“ Tonkafestu su uz biksup Križića nazočili i ogulinski župnik i dekan preč. Robert Zubović kao i župnik župe bl. A. Stepinca fra Petar Grubišić te više svećenika i đakona.
Prije nastupa na festivalu svi sudionici su nazočili večernjoj misi u župnoj crkvi sv. Križa koju je predslavio biskup Križić te su ju glazbeno zajednički animirali uz nastup Zbora osnovne škole kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice uz vodstvo Darija Cuculića.

og tonkafest D og tonkafest E

  Vijesti - Sve