Misijska nedjelja u Otočcu

Ponedjeljak, 22. 10. 2007.

 

Tom prigodom u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu služene su svete mise u 9,00 i 11,00 sati, a predvoditelj misnog slavlja bio je otočki župnik i generalni vikar Gospićko-senjske biskupije msgr. mr.Tomislav šporčić. Današnja milostinja iz svih crkava u RH daje se za misije.«Sve crkve za cio svijet» - tema je idućeg Svjetskog misijskog dana .
        

U svojoj propovjedi msgr. šporčić je kazao: - neka Svjetski misijski dan bude prigoda da se u molitvi sjetimo te naše braće i sestara u vjeri i svih onih koji nastavljaju žrtvovati na nepreglednom misijskom polju. Molitva nas potiče na aktivnost, daje nam snagu, daje nam svijest. Molitva može biti samo nadomjestak našem vjerovanju. Isus Krist bio je prvi misionar kojeg je Bog poslao na zemlju.           

Misno slavlje uveličao je mješoviti pjevački zbor «Sv.Cecilija» predvođen s.Krešimirom a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.         

Na današnjoj svetoj misi na poseban način sjetili smo se i svih poginulih pripadnika 133.brigade HV iz Otočac , a koja brigada je prošli tjedan obilježila 16. godišnjicu postojanja. Na svetoj misi bili su i predstavnici i ratni zapovjednici brigade pukovnik Drago Bilović, pukovnik Mirko Radotić i mnogi drugi, te roditelji poginulih pripadnika brigade.

  Vijesti - Sve