bener

Duhovne vježbe za svećenike na Krasnom

KRASNO - Od ponedjeljka, 28. do četvrtka 31. kolovoza na Svetištu Majke Božje Krasnarske održane su duhovne vježbe za svećenike Gospićko-senjske biskupije i Riječke nadbiskupije. To je jedan od godišnjih turnusa koji se održavaju za svećenike spomenutih (nad)biskupija. Prvi je turnus bio na Plitvicama (Mukinje) u veljači o. g. a treći će biti idućeg tjedna u Lovranu, od 4. do 7. rujna 2017. Stalinih sudionika bilo je 25 svećenika.

Duhovne vježbe na Krasnu vodio je mons. Zdenko Križić, biskup gospićko-senjsk, a slušateljima se pridružio i riječki nadbiskup i metropolita mons. dr. Ivan Devčić. Voditelj je svoja razmatranja - predavanja temeljio na Sv. Pismu. Na osobiti način je približio slušateljima lik vođe Izraelskog naroda - Mojsija. Njegovu ulogu se u mnogočemu može prispodobiti i aktualizirati u ulozi svećenika u Novom Zavjetu.

Biblijska povijest je povijest ljudskog grijeha i slabosti ali još više povijest Božje milosti. To je samo jedna rečenica od bogastva misli i i pouka koje je voditelj - biskup u ovim danima izrekao. Na kraju se zahvalio sudionicima te zazvao Božji blagoslov na izvršeno djelo za koje vjeruje da će biti plodonosno i blagoslovljeno i za pastoralni rad u idućem vremenu. A nadbiskup Devčić se zahvalio voditelju - biskup Križiću za lijepa i sadržajna predavanja i misli kojima je obogatio sudionike.

Tags: svećenik, Krasno, duhovne vježbe, nadbiskup dr. Ivan Devčić, biskup Zdenko Križić

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice