Bogoslovi upoznali senjsku baštinu

Subota, 8. 3. 2014.

Domaćin im je bio senjski župnik dr. Richard Pavlić koji ih je dočekao pred katedralom, nakon pozdravne dobrodošlice obišli su katedralu gdje ih je Župnik upoznao s bogatom poviješću Senjske katedrale BDM i Župe. Također se u priču o katedrali i Župi uključio i vlč. Sanjin, budući je u Senju započeo svoju svećeničku službu kao župni vikar te mu je dobro poznata povijest katedrale i senjske župe, također je napomenuo da su mu Senj i Župa posebno u srcu i rado dolazi u Senj, uvijek kad se ukaže prilika.
Bogoslovima je dobrodošlicu žaželjela i poznata senjska bura koja ih nije spriječila da prošetaju gradom i pogledaju najznačajnije gradske spomenike i posjete ponos grada Senja, tvrđavu Nehaj gdje ih je dočekala ravnateljica Gradskog muzeja Senj, koja ih je upoznala sa bogatom poviješću Tvrađave i Grada.
Zahvalni smo vlč. Sanjinu što nam je ukazao čast i u program uključio i posjet gradu i župi Senj i tako im dao priliku da obogate svoja saznanja i bolje upoznaju bogatu sakralnu i profanu baštinu grada Senja. Na kraju uz srdačne pozdrave zaželjeli smo vlč. Sanjinu uspjeh u obavljanju odgovorne rektorske služe, a bogoslovima ustrajnost na putu prema svećeničkom pozivu.

senj-bogoslovi1senj-bogoslovi3

  Vijesti - Sve