Gospa Snježna na Krivom Putu

Written by Zvonko Ranogajec, prof. on . Posted in Senj

krivi put 1(Krivi Put, 5.8.2015.) - U srijedu 5. kolovoza svečano je u župi Gospe Snježne na Krivom Putu proslavljen nebeski patron ove župe u Senjskom dekanatu. I ove su godine na ovaj blagdan ovo planinsko mjesto ponad drevnog Senja pohodile stotine Krivopućana razasutih diljem Lijepe naše ali i hodočasnika iz Senja i okolnih župa. Misno slavlje predvodio je župni vikar iz Ogulina vlč. Dino Rupčić.

Koncelebrirali su brojni svećenika na čelu s mjesnim župnikom i profesorom na riječkoj Teologiji dr. Richardom Pavlićem, senjskim dekanom preč. Silvijom Milinom, kao i više svećenika Gospićko-senjske biskupije te Riječke i Zadarske nadbiskupije. Glazbom je liturgiju uzveličao dio katedralnog zbora iz Senja kojim je rukovodio Ivan Prpić Špika koji je bio i na orguljama.
Kako se iza svakog uspješnog čovjeka krije uspješna žena, tako se i iza svakog vjernika krije BDM. Ako i nemamo biološke majke, Marija preuzima tu ulogu. Ona nas poziva na produbljivanje vjere i ostanka na putu njezina sina Isusa Krista. Marija nam vraća smisao života, zaključio je vlč. Rupčić te poručio da pokušamo osjetiti Marijinu blizinu očima duše, kao i potrebu da se usredotočimo prema bližnjima. Zapitajmo se koliko smo jaki ne na riječima, nego na djelima, istaknuo je propovjednik na misi koja je služena za sve poginule hrvatske branitelje na čelu s domaćim sinom Damirom Tomljanovićem Gavranom.

krivi put 2

Tags: Krivi Put, Gospa Snježna

Ispis