bener
  • Naslovnica

Ordinarijat Gospićko-senjske biskupije

Biskupijski Caritas obilježio Dan života u Gospiću i Ogulinu

og dan zivota i bisk. caritas(Gospić - Ogulin, 2.2.2019.) - Djelatnici Caritasa Gospićko-senjske biskupije tradicionalno su u prvoj nedjelji veljače kada se obilježava Dan života pohodili porodne odjele Općih bolnica na prostoru Gospićko-senjske biskupije, u Gospiću i Ogulinu. U jutarnjim satima djelatnici Caritasa na čelu s tajnicom biskupijskog Caritasa Katom Matanić posjetili su porodni odjel Opće bolnice Gospić a nakon toga isti odjel Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin.

Continue Reading

Ispis E-mail

Proslava sv. Vlaha u Stonu

ston vlaho 2(Ston, 3.2.2019.) - Svetog Vlaha, svog nebeskog zaštitnika, proslavili su u subotu, 2. veljače i nedjelju, 3. veljače vjernici Stona, a misna slavlja predvodio je umirovljeni gospićko-senjski biskup Mile Bogović. Na Svijećnicu je bila procesija kroz Ston u kojoj su svećenici i vjernici s barjakom sv. Vlaha išli do crkve Imena Isusova gdje je preuzet barjak Presvetog Oltarskog Sakramenta. Po povratku ispred svečeve crkve u Stonu slijedilo je svečano otvaranje Feste uz sudjelovanje župnika i stonskog dekana don Miljenka Babaića te ovogodišnjih stonskih festanjula Lukše Rozića i Nikše Gate.

Continue Reading

Ispis E-mail

Slušati i motriti Boga i biti Njegovi svjedoci u svijetu

svijecnica 1(Gospić, 1.2.2019.) - Redovnici i redovnice koji djeluju u Gospićko-senjskoj biskupiji obilježili su, zbog pastoralnih razloga, Dan posvećenog života u petak, 1. veljače 2019. U dvorani biskupije biskup mons. Zdenko Križić održao je u 16,30 sati predavanje na temu: „Od redovničkog života do evanđeoskog života“. U gospićkoj katedrali predvodio je u 18,00 sati misno slavlje u kojem su, uz redovnike, koncelebrirali biskup u miru mons. Mile Bogović, domaći župnik preč. Mario Vazgeč i ravnatelj biskupijskog Caritasa preč. Luka Blažević, asistirali su đakoni i sjemeništarac, a pjevanje je uzveličao katedralni zbor pod vodstvom Franje Puškarića. Katedralu su ispunili, uz starije vjernike, djeca i mladi.

Continue Reading

Ispis E-mail

Sjednica Zbora savjetnika i dekana Gospićko-senjske biskupije

zbor savjetnika i dekana(Gospić, 28.1.2019.) - Pod predsjedanjem gospićko-senjskoga biskupa mons. Zdenka Križića održana je u ponedjeljak 28. siječnja u Gospiću sjednica Zbora savjetnika i dekana Gospićko-senjske biskupije. Članovi Zbora savjetnika i dekani s biskupom Križićem promišljali su o aktualnim temama biskupije kao i konkretnim planovima koje treba ostvariti. Dekani su biskupa izvijestili o protekloj pastoralnoj godini, ostvarenim planovima i stanju na župama i među klerom.

Continue Reading

Ispis E-mail

Poruka u povodu Dana posvećenog života 2019.

 Poštovane redovnice, redovnici i laici posvećeni u svijetu, drage sestre i draga braćo u Kristu!

1. Još je sv. papa Ivan Pavao II. podsjetio Bogu posvećene osobe da je evanđeosko siromaštvo vrijednost samo po sebi, »budući da nasljedovanjem siromašnog Krista doziva prvo od Blaženstava… Međutim, upravo zbog toga ono snažno osporava idolopoklonstvo mamone, predstavljajući se kao proročki apel u odnosu na društvo koje, u tolikim bogatim dijelovima svijeta, dolazi u opasnost da izgubi smisao za mjeru i sam smisao stvari.« U nastavku je papa naglasio: »Od posvećenih osoba se dakle traži obnovljeno i snažno evanđeosko svjedočanstvo samoodricanja i uzdržljivosti, u stilu bratskoga života nadahnuta kriterijima jednostavnosti i gostoljubivosti, i kao primjer onima koji ostaju ravnodušni pred potrebama bližnjega. To će svjedočanstvo, naravno, biti popraćeno povlaštenom ljubavlju prema siromasima i očitovat će se na osobiti način u dijeljenju životnih uvjeta s onima koji su razbaštinjeni u najvećoj mjeri« (Vita consecrata, 90).

Continue Reading

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice