bener

Arhiva starijih sadržaja

Biskup Križić predvodit će slavlje Velike Gospe na Krasnu

krasno odbor za proslavu velike Gospe(Krasno, 1.7.2016.) - Odbor za proslavu Velike Gospe na Krasnom održao je u četvrtak 30. lipnja svoj tradicionalni godišnji sastanak u svetištu Gospe od Krasna pod radnim vodstvom predsjednika odbora, generalnog vikara Gospićko-senjske biskupije mons. mr. Tomislava Šporčića, domaćina, čuvara svetišta Gospe od Krasna vlč. Marija Vazgeča i uz nazočnost gospićko-senjskog biskupa mons. mr. Zdenka Križića kao i članova odbora, senjskog dekana preč. Silvija Milina, senjskog župnika dr. Richarda Pavlića i ekonoma biskupije preč. Nikole Turkalja.

Nakon što je kancelar biskupije mr. Marinko Miličević pročitao zapisnik s prošle sjednice, osvrt na prošlogodišnju proslavu kao i prijedlog ovogodišnje dao je generalni vikar biskupije mons. mr. Tomislav Šporčić i upravitelj svetišta i župnik Krasna i Kutereva vlč. Mario Vazgeč. Zaključeno je da će ovogodišnji blagdan Velike Gospe na Krasnu predslaviti domaći biskup Zdenko Križić koji će time prvi puta nazočiti velikoj proslavi Uznesenja BDM u srcu Velebita. Kao i prethodnih godina trodnevnu duhovnu pripravu voditi će domaći sin iz Krasna, ujedno riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić. Križni put na uočnici blagdanu Uznesenja BDM predslaviti će mons. mr. Tomislav Šporčić a misu u 20 sati redoviti profesor i predstojnik riječke Teologije dr. Milan Špehar. Glavni moto ovogodišnje marijanske proslave na Krasnu je Marija Majka pomirenja, o čemu će se izvijestiti i na prigodnom biltenu, 14. godinu za redom a za kojeg će materijale pripremiti dr. Richard Pavlić, mr. Marinko Miličević i biskup Zdenko Križić. Biskup je u svom obraćanju ukazao na potrebu osiguranja dovoljnog broja ispovjednika te potrebi da se na taj blagdan u potpunosti ispuni njegova duhovno obnoviteljska dimenzija.
Po tradiciji popodnevnu misu u svetištu Gospe Krasnarske u 16 sati će predslaviti ovogodišnji mladomisnik vlč. Mišel Grgurić.

Tags: Krasno, Velika Gospa

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice