bener

Arhiva starijih sadržaja

Raspored za Veliki tjedan

  • Nedjelja muke Gospodinove - Cvjetnica u 10 sati, gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić predvodit će misno slavlje u gospićkoj katedrali Navještenja BDM. Misi će u 9.30 sati prethoditi blagoslov grančica kod crkve sv. Ivana Nepomuka i ophod ulicama Gospića čime će se vjernici spomenuti Isusova svečanog ulaska u Jeruzalem.
  • Veliki četvrtak u gospićkoj katedrali Navještenja BDM, 13. travnja, u 10 sati slavit će se misa posvete ulja koju će u zajedništvu s biskupom u miru mons. dr. Milom Bogovićem predvoditi gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić. Na misnom slavlju sudjelovat će svi dijecezanski i redovnički svećenici Biskupije koji će na toj svetoj misi obnoviti svećenička obećanja.
  • Veliki četvrtak,  Gospić 13. travnja, misu Večere Gospodnje u gospićkoj prvostolnici Navještenja BDM, u 19 sati, predvodit će gospićko-senjski biskup u miru mons. dr. Mile Bogović. Tom prilikom biskup Bogović obredno će oprati noge dvanaestorici Apostola.
    Veliki četvrtak, Slunj, 13. travnja, misu Večere Gospodnje u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Slunju, u 18 sati, predvodit će gospićko-senjski biskup  mons. Zdenko Križić koji će tradicionalno oprati noge dvanaestorici Apostola.
  • Veliki petak, 14. travnja, liturgijske obrede u gospićkoj katedrali Navještenja BDM u 18 sati predvodit će gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić.
  • Velika subota - 15. travnja, svečano vazmeno bdjenje s blagoslovom novog ognja, u gospićkoj katedrali Navještenja BDM u 21 sat predvodit će gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić.
  • Uskrs, Senj - gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić tradicionalno će uskršnje misno slavlje predvoditi u Senju u katedrali Uznesenja BDM u 10 sati.
  • Uskrsni ponedjeljak - biskup Zdenko Križić tradicionalno će misno slavlje na Uskrsni ponedjeljak 17. travnja slaviti u Ogulinu u župnoj crkvi Sv. Križa. Misa je u 18.30 sati a suslaviti će župnik i dekan ogulinski preč. Robert Zubović i svećenici Ogulinskog dekanata.

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice