bener

  Najava: Valentinovo u Josipdolu

  Josipdol, 2. veljače 2019.

  Blagdan sv. Valentina, suzaštitnika župe Josipdol svečano se slavi u četvrtak 14. Veljače a misno slavlje će u 11 sati predslaviti čuvar nacionalnog svetišta Crkve hrvatskih mučenika na Udbini Josip Šimatović u suslavlju domaćeg župnika Josipdola Petra Šporčića i svećenika Ogulinskog dekanata.

  E-mail

  Vjeronaučna olimpijada za Gospićko-senjsku biskupiju

  U ponedjeljak 4. ožujka u Osnovnoj školi Kralja Tomislava održava se vjeronaučna olimpijada za učenike osnovnih i srednjih škola s prostora Gospićko-senjske biskupije na temu „Hrvatski sveci i mučenici“. Natjecanje će u 9.30 sati otvoriti gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.
  Zvonko Ranogajec

  E-mail

  Biskupijski susret crkvenih pjevača

  U subotu 16. veljače u Otočcu se održava biskupijski susret crkvenih zborova Gospićko-senjske biskupije. Susret će u 10.30 sati otvoriti domaći župnik mons. mr. Tomislav Šporčić i generalni vikar biskupije mons. mr. Marinko Miličević. Slijedi zatim središnje predavanje na susretu „Liturgijska glazba“ o čemu će govoriti profesorica crkvene glazbe na Teologiji u Rijeci AndrejkaSrdoč. U 112 sati slijedi misa koju će predslaviti mons. Miličević u suslavlju domaćeg župnika mons. Šporčića i ostalih svećenika.

  Zvonko Ranogajec

  E-mail

  Biskup Bogdan i 25.-ta obljetnica smrti Damira Tomljanovića Gavrana

  U nedjelju 17. veljače u župi Krivi Put obilježava se misnim slavljem 25.-ta obljetnica smrti jednog od heroja Domovinskog rata Damira Tomljanovića Gavrana. Misu u 11 sati predslavi u župnoj crkvi Gospe Snježne vojni biskup Jure Bogdan u suslavlju mjesnog župnika i župnika Senja dr. Richarda Pavlića.

  Zvonko Ranogajec

  E-mail

  Pretraživanje stranice