bener

Biskup Bogović na proslavi Jurjeve u Senju

U ponedjeljak 29. travnja svečanu misu povodom proslave zaštitnika grada Senja sv. Jurja, u 18.30 sati predslavi gospićko-senjski biskup u miru Mile Bogović. Procesija središtem Senja počinje u 18.30 sati, nakon čega slijedi misno slavlje. Suslaviti će župnik Senja dr. Richard Pavlić i svećenici Senjskog dekanata na čelu s dekanom Silvijom Milinom.

Zvonko Ranogajec

E-mail

Jurjeva u Sv. Jurju

Blagdan nebeskog zaštitnika župe sv. Jurja u Senjskom dekanatu predslavi u utorak 23. travnja generalni vikar Gospićko-senjske biskupije mons. Marinko Miličević u suslavlju mjesnog župnika vlč. Silvija Milina i svećenika Senjskog dekanata. Procesija i sv. misa je u 10 sati.

Zvonko Ranogajec

E-mail

Veliki tjedan

  • Nedjelja muke Gospodinove - Cvjetnicau 10 sati, gospićko-senjski biskup u miru mons. dr. Mile Bogović predvodit će misno slavlje u gospićkoj katedrali Navještenja BDM. Misi će u 9.30 sati prethoditi blagoslov grančica kod crkve sv. Ivana Nepomuka i ophod ulicama Gospića čime će se vjernici spomenuti Isusova svečanog ulaska u Jeruzalem.
  • Nedjelja muke Gospodinove - Cvjetnicau 10 sati, gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić predvodit će misno slavlje u senjskoj katedrali Uznesenja BDM. Misi će u 9.30 sati prethoditi blagoslov grančica na trgu Cilnica i ophod ulicama Senja
  • Velika srijedau gospićkoj katedrali Navještenja BDM, 17. travnja, u 10:30 sati slavit će se misa posvete ulja koju će u zajedništvu s biskupom u miru mons. dr. Milom Bogovićem predvoditi gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić. Na misnom slavlju sudjelovat će svi dijecezanski i redovnički svećenici Biskupije koji će na toj svetoj misi obnoviti svećenička obećanja.
  • Veliki četvrtak- 18. travnja, misu Večere Gospodnje u gospićkoj katedrali Navještenja BDM, u 18 sati, u zajedništvu s biskupom u miru mons. dr. Milom Bogovićem predvodit će gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić. Tom prilikom biskup Križić obredno će oprati noge dvanaestorici Apostola. 
  • Veliki petak, 19. travnja, liturgijske obrede u gospićkoj katedrali Navještenja BDM u 18 sati predvodit će gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić.
  • Veliki petak, 19. travnja, liturgijske obrede u senjskoj katedrali Uznesenja BDM u 17 sati predvodit će gospićko-senjski biskup u miru mons. dr. Mile Bogović. Obredima će prethoditi procesija sa Kalvarije podno Nehaja.
  • Velika subota - 20. travnja, svečano vazmeno bdjenje s blagoslovom novog ognja u gospićkoj katedrali Navještenja BDM u 21 sat u zajedništvu s biskupom u miru mons. dr. Milom Bogovićem predvodit će gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić.
  • Uskrs- gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić tradicionalno će uskršnje misno slavlje predvoditi u Gospiću u katedrali Navještenja BDM u 10 sati.
  • Uskrs- gospićko-senjski biskup u miru mons. dr. Mile Bogović uskršnje misno slavlje predvoditi će u Senju u katedrali Uznesenja BDM u 10 sati.

E-mail

Jurjeva u Sv. Jurju

Blagdan nebeskog zaštitnika župe sv. Jurja u Senjskom dekanatu predslavi u utorak 23. travnja generalni vikar Gospićko-senjske biskupije mons. Marinko Miličević u suslavlju mjesnog župnika vlč. Silvija Milina i svećenika Senjskog dekanata. Procesija i sv. misa je u 10 sati.

Zvonko Ranogajec

E-mail

Biskup Vlado Košić u Donjem Lapcu

Na 5. korizmenu nedjelju 7. travnja sisački biskup mons. Vlado Košić na poziv mjesnog župnika Donjeg Lapca Dina Rupčića će predslaviti misu u 11 sati u župnoj crkvi sv. Ivana Pavla II. 

Zvonko Ranogajec 

E-mail

Biskup Bogović predstavlja knjigu o Velebitskom podgorju

U ponedjeljak 22. travnja na Uskrsni ponedjeljak gospićko-senjski biskup u miru Mile Bogović predstavlja u Svetom Jurju svoju novu knjigu „Velebitsko podgorje i njegova crkva u prošlosti i sadašnjosti“. Predstavljanje je u Vatrogasnom domu u 18 sati.

Zvonko Ranogajec

E-mail

Blagovijest u svetištu Gospe od Čudesa

U duhovnoj pripremi za biskupijsko hodočašće na grob bl. Alojzija Stepinca,osobito u 400. obljetnici mučeničke smrti Sv. Marka Križevčanina, zaštitnika oštarske filijale Skradnik,  Sv. Misu na Blagovijest ili Naviještenje BDM ili Drugu Sveticu predvodi u ponedjeljak 25. ožujka u 11 sati vlč. Dragutin Kučan, dugogodišnji župnik u Krašiću, rodnoj župi bl. Alojzija Stepinca, a sada pastoralni suradnik u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.

Zvonko Ranogajec

E-mail

Pretraživanje stranice