bener

Udbina

Udbinjani svečano slavili sv. Nikolu zaštitnika župe

udbina sv nikola biskup patron zupe(Udbina, 5.12.2015.) - U subotu 5. prosinca na Udbini je u Crkvi hrvatskih mučenika proslavljen blagdan nebeskog zaštitnika župe sv. Nikola biskup. Misno slavlje predvodio je župnik Zavalja i Boričevca vlč. Dino Rupčić u suslavlju čuvara svetišta Crkve hrvatskih mučenika mons. mr. Tomislava Rogića, župnika Korenice Stipe Zebe i vlč. Jure Tuteka.

Propovjednik vlč. Dino Rupčić predstavio je život Nikole biskupa, sveca iz 4. stoljeća koji nije bio samo dobar biskup već i čovjek, uzor ljubavi i dobrote. Ukazao je na neobičnost njegova izbora za biskupa u sirijskom gradu Miri te povezao njegovo djelovanje s današnjicom punom zla. U njega se ufamo da nas štiti od zla, posebno putnici i pomorci , jer onaj koji ne vidi Boga ne može ljubiti niti druge.
Nakon mise ispred Crkve hrvatskih mučenika održan je prigodni program KUD-a Kraljica Katarina iz Donjeg Lapca kojeg ponajviše sačinjavaju Hrvatsi pridošli kao prognanici iz središnje Bosne i koji su nastavili sjećanje na svoju kraljicu Katarinu Kotromanić Kosaču, blaženicu i članicu franjevačkog svjetovnog reda.

Tags: Udbina, sveti Nikola

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice