bener

Udbina

Biskup Križić pohodio župu Korenica

kor krštenje2(Korenica, 2.10.2016.) - Gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić pohodio je župu sv. Jurja mučenika u Korenici, jednu od župa Gospićko-senjske biskupije koja prednjači po broju rođenih. Predvodeći misno slavlje, u prepunoj koreničkoj crkvi, u koncelebraciji s mjesnim župnikom preč. Stjepanom Zebom i biskupovim tajnikom vlč. Mišelom Grgurićem, biskup Križić krstio je Niku Andriju, četvrto dijete u obitelji Dragana i Josipe Kukuruzović.


U svojoj propovijedi biskup je istaknuo važnost patnje u životu vjernika. Poznato je da je župa Korenica nakon Domovinskog rata primila brojne izbjeglice iz raznih krajeva Hrvatske i BiH. Biskup je pojasnio da je Krist prisutan tamo gdje vjernik pati. Patnja ne dolazi od Boga, ali je važno surađivati s Bogom kada dođu patnje. Na kraju propovijedi biskup se osvrnuo i na krštenje malenoga Nike Andrije koji je svojim krštenjem postao dijete Božje. Ovaj veliki događaj nije radost samo za njegove roditelje i rodbinu, već i za cijelu župnu zajednicu koja je njegovim krštenjem postala bogatija za još jednoga člana Božje obitelji.
Na kraju svete mise župnik preč. Stjepan Zeba zahvalio se biskupu na pastirskom pohodu i na upućenoj riječi ohrabrenja. Također je istaknuo da je otac biskup u župi Korenica uvijek dobrodošao kao svoj svojima. Nakon svete mise biskup Križić zadržao se ispred crkve u druženju s narodom.

kor krštenje1

Tags: krštenje, Korenica

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice