bener

Udbina

Najmlađa župa Gospićko-senjske biskupije po prvi puta proslavila svoj župni patron, sv. Ivana Pavla II.

donji l sv ivan p a(Donji Lapac, 22.10.2016.) - U subotu 22. listopada u Donjem Lapcu je u nepuna dva tjedna održana druga velika svečanost, nakon blagoslova i posvete crkve sv. Ivana Pavla II, po prvi puta je proslavljen patron župe, blagdan sv. Ivana Pavla II. Misno slavlje predslavio je župnik Senja i profesor na Teologiji u Rijeci dr. Richard Pavlić u suslavlju više svećenika Gospićko-senjske biskupije na čelu s mjesnim župnikom Dinom Rupčićem, čuvarem svetišta Crkve hrvatskih mučenika na Udbini vlč. Josipom Šimatovićem, čuvarom svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama popom Antom Luketićem kao i tajnikom zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića Rolandom Jelićem. Skup je imao i ekumensku dimenziju jer je misi nazočio i protojerej stavrofor Donjeg Lapca Slaviša Simatović.

Proslava spomendana svetog Ivana Pavla II. započelo blagoslovom hodočasnika iz Oštarija i Ogulina odnosno Dobrotvornog podupirajućeg društva Sv. Ivana Pavla II. iz Oštarija koji su prinijeli više poklona župniku Rupčiću. Propovjednik dr. Pavlić u svojoj propovijedi se podsjetio na svoja četiri susreta s današnjim svecem papom Ivanom Pavlom II., dva kao bogoslov i dva kao svećenik. Posebno je dojmljivo bilo njegovo svjedočenje od Uskrsa 2005. godine kada se ranije vratio s praznika u Hrvatskoj baš radi bolesnog pape te molitve s brojnim mladima na Trgu sv. Petra te na vijest u 22 sata kada je tajnik Leonardo Sandri priopćio da se papa vratio u kuću svog oca. Papu Wojtylu dr. Pavlić je doživio kao pravog Petra, pastira. Glavna poruka vjernicima je kao se možemo obogatiti, po uzoru na sv. Petra koji je bio slab, no ljubio je Isusa. Sva naša sreća leži u spoznaji ljubimo li Krista.
Misu je liturgijskom glazbom uzveličao dječji zbor pod ravnanjem i uz orguljsku i gitarsku pratnju vjeroučitelja Marija Klepića. Nakon mise u nazočnosti brojnih vjernika župnik Rupčić je blagoslovio novi župni stan, nakon što je pred dva tjedna biskup Križić blagoslovio i posvetio novu župnu crkvu. župnik Rupčić je blagoslovio novi župni stan.

donji l sv ivan p b

donji l sv ivan p b

donji l sv ivan p b

donji l sv ivan p b

Tags: Sv. Ivan Pavao II., Donji Lapac

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice