bener

Udbina

Trodnevnica uoči patrona u župnoj crkvi sv. Ivana Pavla II.

simatovic(Udbina, 19.10.2017.) - Prvi dan trodnevnice u župi sv. Ivana Pavla II u Donjem Lapcu obilježen je vrlo svečano i dostojanstveno. Misu je predvodio i propovijedao vlč. Josip Šimatović. U vrlo nadahnutoj propovijedi propovjednik je razložio vrlo detaljno evandelje o Kani Galilejskoj i ulozi Marije kod Isusova prvoga čuda. Također propovjednik je istaknuo da je blažena djevica Marija bila od velike važnosti za život sv. Ivana Pavla II na kraju mise uslijedilo je i euharistijsko klanjanje

Drugi dan trodnevnice bio je u znaku Ivana Pavla II i Crkve. Tu tematiku odnosima Ivana Pavla II i Crkve propovjednik Šimatović razložio je tumačeći evanđeoski tekst o Petru Stijeni. Misu su uveličale svojom prisutnošću dio sestara Presvetog Srca Isusova iz Rijeke predvođene zamjenicom časne majke sestrom Dobroslavom koja je i ujedno i postulatorica kauze za proglašenje blaženom njihove utemeljiteljice Marije Krucifikse Kozulić. Sestra Dobroslava na kraju svete mise predstavila je vjernicima lik i djelo njihove utemeljiteljice i sam red sestara Presvetog Srca Isusova.

Trećeg dana trodnevnice bilo je posebno svečano. Naime, župa Donji Lapac i kud Kraljice Katarine koji slavi 20 godina postojanja bili su domaći smotre KUD-ova. Nazočili su kudovi iz čitave domovine. Sudionike je na svetoj misi propovjednik Josip istaknuo je kao primjer kako trebamo vrednovat svoju tradiciju i da su folkloraši ljudi koji su čista srca i da će čista srca primiti Gospodina.

Tags: Donji Lapac

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice