bener

Udbina

Uoči Velike Gospe Biskup Ivan Milovan u Donjem Lapcu

Donji LapacDonji Lapac-Umirovljeni porečko- pulski biskup Ivan Milovan predslavio je blagdan Velike Gospe 15.kolovoza 2018. u župi Zavalje , a navečer 14. 8. 2018. misu bdijenja u župi Donji Lapac u crkvi posvećenoj Ivanu Pavlu II. Na misi u Zavalju suslavio je mjesni župnik Zavalja, kao i Donjeg Lapca i Boričevca Dino Rupčić i župnika Bihaća fra Bone Tomić.

Na misi u Donjem Lapcu 14. kolovoza 2018. na misi bdijenja u 19,00 sati biskup Ivan Milovan je dobio na dar od župljana sliku zaštitnika župe u Donjem Lapcu svetog Ivana Pavla II. i tradicionalni vezeni "Sutješki križ".

Biskup Milovan u svojoj propovijedi je naglasio ulogu "Žene odjevenu suncem":

"Poštovani kršćanski narode, hodočasnici, danas slavimo blagdan Velike Gospe u srcu mjeseca kolovoza, Crkva slavi Ženu odjevenu suncem. Najstariji i najveći blagdan kojeg neki zovu i ljetni Božić. Dan je to velikih pokreta vjernika koji u marijanskim svetištima nalaze svoj duhovni mir i kada iznova slušaju radosnu poruku o Marijinoj proslavi duše i tijela. Ona je primjer za sve nas da i mi možemo isto postići spasenje duše i tijela. Važno je to danas kada se pretjerano obožava tijelo a zanemaruje duša ali i kada se prezire tijelo (primjeri ratnih logora, trgovanja ljudima ratna stradanja). Utješna je poruka vjere da duša i tijelo imaju dostojanstvo u očima Boga."-rekao je između ostaloga u svojoj propovijedi umirovljeni biskup porečko-pulski Ivan Milovan

Tags: Donji Lapac

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice