bener

Udbina

Koncert zbora sestara milosrdnica na Udbini

udbina dhm koncert(Udbina, 8.9.2018.) - Po tradiciji se nakon proslave Dana hrvatskih mučenika na Udbini održava prigodan glazbeno-umjetnički program. Ove godine nakon mise u Crkvi hrvatskih mučenika koncert je održao Zbor sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog koji je održao jednosatni koncert na zadovoljstvo brojne publike i hodočasnika među kojima je bio i gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

On je ujedno voditelj kauze za beatifikaciju koji je pokrenut 16. svibnja 2018., na 72. godišnjicu mučeničke smrti sestre Žarke Ivasić i šest susestara mučenica (s. M. Kornelije Horvat, s. Lipharde Horvat, s. Geralde Jakob, s. Konstantine Mesar, s. Trofime Miloslavić i s. Blande Stipetić) iz Družbe sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskoga koje su stradale od komunističkog režima iz mržnje prema vjeri.
O sestrama milosrdnicama i postupku beatifikacije za s. Žarku i 6 sestara vjernike i publiku je upoznala poglavarica s. Miroslava Bradica, nakon čega je održan jednosatni koncert s repertoarom marijanskih i domoljubnih pjesama. Između 23 članice iz njihova reda kao i učenice, našle su se i dvije sestre iz Benina koje su s milosrdnicama u adaptaciji i učenju jezika a od jesni kreću sa školovanjem. One su se uz tambure iskazale i na udaraljkama. Na orguljama je bila provincijalna glavarica s. Elizabeta Peršić, na violini Jelena Kadoić, dirigentica je s. mr. Vlasta Tkalec, a solo točke imale su s. Tea Juratović i Dorotea Hontić. Nakon završnih Bože čuvaj Hrvatsku i Zdravo Djevo, za bis su izvele Veselimo se svi i Bogu kličimo.

udbina dhm koncert milosrdnice

Tags: Udbina, milosrdnice, CHM, koncert

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice