bener

Udbina

Biskupijski susret čitača u liturgiji

susret čitača(Plitvice, 12.11.2016.) - U subotu 12. studenog održan je u pastoralnom centru Marije Majke Crkve na Mukinjama na Plitvicama redoviti godišnji susret čitača u liturgiji Gospićko-senjske biskupije. Susret je započeo molitvom Trećeg časa u pastoralnoj dvorani nakon čega je sudionike susreta, njih blizu stotinu iz svih dekanata biskupije na čelu sa svojim župnicima pozdravio generalni vikar biskupije i župnik Otočca mons. mr. Tomislav Šporčić. On je istaknuo da je ovo jubilarni deseti susret a da su do sada bile obrađivane razne teme značajne za kvalitetu čitanja u liturgiji. Nakon više godina konačno je za glavnog moderatora susreta došao red na suizdavača lista Živo vrelo, pročelnika Hrvatskog instituta za liturgijski pastoral i profesor na zagrebačkom KBF-u dr. fra Antu Crnčevića, jednu od najkompetentnijih osoba za liturgiju. On je govorio na temu „Služenje liturgijskog čitača Božjoj vjeri“.

Continue Reading

Ispis E-mail

Dan župe Vaganac

vaganac krizeva 16(Vaganac, 14.9.2016.) - U župi Vaganac u Slunjskom dekanatu svečano je proslavljen blagdan Uzvišenja sv. Križa, nebeski patron ove župe u slunjsko-plitvičkom kraju. Misno slavlje u 12 sati predslavio je župnik Zavalja u susjednoj BiH koja pripada Gospićko-senjskoj biskupiji i Boričevca vlč. Dino Rupčić u suslavlju sa svećenicima Slunjskog i Udbinskog dekana, na čelu s mjesnim župnikom Milom Šajfarom, župnikom i dekanom gospićkim mons. Milom Čančarom, slunjskim župnikom mons. Milom Pecićem i brojnim svećenicima, njih ukupno devet.

Continue Reading

Ispis E-mail

OŠTARSKO SVETIŠTE - Glagoljaški misal i današnje školstvo

Misal 1483 - PozivnicaPozivamo Vas na proslavu Prvotiska glagoljaškog misala u Svetište Gospe od Čudesa. Naš narod je NARODA KNJIGE i KULTURE. Ove vrijednosti u GODINI EVANĐELJA kao i pripremi za II. NACIONALNI SUSRET HRVATSKIH KATOLIČKIH preporučujemo našim bitljima, župnim zajednicama te prenositeljima vjere, kulture i znanja - posebno učiteljima i profesorima razredne nastave, vjeronauka, hrvatskog, povijesti...

Radujući se Vašem dolasku pozdravljaju Vas Oštarski glagoljaši! 

pop Ante Luketić, čuvar Svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama

Ispis E-mail

Dan posvećenog života prigodno će se obilježit 1. veljače u Gospiću

Dan posvećenog života u Gospićko-senjskoj biskupiji obilježit će se 01. veljače 2018. u Gospiću.
Susret će započeti u 16:30 predavanjem koje će na temu "Redovničko posvećenje" održati gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić. Susret će se nastaviti svetom misom koju će u 18 sati predvoditi biskup mons. Zdenko Križić u
koncelebraciji sa svećenicima - redovnicima.

 

Ispis E-mail

Najava: Biskup Križić predslavi Fabijanovo

Otočac, 15. sij. 18

U subotu 20. siječnja gospićko-senjski biskup mons. mr. Zdenko Križić predslavi središnju koncelebriranu misu na blagdan sv. Fabijan i Sebastijana, suzaštitnika župe i zaštitnika Gacke doline, te dana grada Otočca. Misu kojoj prethodi procesija predslaviti će u 10.30 sati u župnoj crkvi Presvetog Trojstva a koncelebrirati će župnik i dekan otočki mons. mr. Tomislav Šporčić te svećenici Otočkog dekanata i ostali svećenici.

Ispis E-mail

Najava: "Karolu s ljubavlju" - u gospićkom kinu Korzo

karolu s ljubavljuNajava uz informacije u vezi filma 'Karolu s ljubavlju' i knjige 'Rođen sam u Wadowicama' koji će biti predstavljeni u kinu Korzo u Gospiću u ponedjeljak, 16.listopada u 19,30.

Dokumentarni film 'Karolu s ljubavlju' traje 30 minuta, sniman je u Poljskoj, na mjestima važnim za život Karola Wojtyle, pape Ivana Pavla II.. Na međunarodnom festivalu kršćanskog filma 'Magnificat 2015' održanom u Bjelorusiji autor Domagoj Pejić dobio je priznanje organizatora jer je film - kako piše na priznanju - 'rađen s osobitom ljubavlju prema svetom Ivanu Pavlu II'.

Continue Reading

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice