bener

Proslava suzaštitnika sv. Valentina u Josipdolu

Ika josipdol sv valentin Čuvar svetišta Crkve hrvatskih mučenika na Udbini i dekan udbinski vlč. Josip Šimatović predslavio je u četvrtak 13. veljače blagdan suzaštitnika župe Josipdol, sv. Valentina.  U nazočnosti brojnih vjernika i hodočasnika iz župa Ogulinskog dekanata suslavili su uz domaćeg župnika Petra Šporčića, ogulinski dekan i župnik Zagorja i Modruša dr. Željko Blagus i svećenici Ogulinskog dekanata.

Continue Reading

Ispis E-mail

Ogulinska humanitarka osigurala 20 stipendija za siromašne iz Tanzanije

Ogulinska humanitarka osigurala 20 stipendija za siromašne iz Tanzanije Mlada ogulinska doktorica dentalne medicine Danira Štimac svoj prvi godišnji odmor odlučila je provesti prošle godine u Tanzaniji u okviru misijeKisongo kod don Velimira Tomića koji tamo već više godina pomaže mjesnom stanovništvu i gradi crkvu i dječji vrtić.

Danira je došla u Tanzaniju s prvenstvenom željom da upozna mlade, pomogne im u dentalnoj i zdravstvenoj skrbi, da shvati njihove potrebe i najnužnija sredstva kojima im se može olakšati težak život u velikom siromaštvu, slabog obrazovanja i zdravstvene zaštite. Nakon dvotjednog druženja s ljudima u KisonguDaniraje odabrala 14-godišnju djevojčicu Prisku za koju se obvezala da će ju školovati za učiteljicu a obvezala se da će u Ogulinu pronaći donatore za školovanje 20 najsiromašnije djece (školarina, hrana i odjeća), kojima za jednu godinu školovanja treba oko 200 Eura  Ono što je obećala, Danira je i ostvarila.

Continue Reading

Ispis E-mail

Biskup Križić predslavio Stepinčevo u blaženikovoj župi u Ogulinu

Biskup Križić predslavio Stepinčevo u blaženikovoj župi u Ogulinu     Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predslavio je u nedjelju 10. veljače Stepinčevo, patron župe bl. A. Stepinca u Ogulinu koji se proslavio po 18. puta, odnosno deseti puta u novoj župnoj crkvi posvećenoj hrvatskom blaženiku. Suslavili su mjesni župnik fra Petar Grubišić, biskupov tajnik Mišel Grgurić kao i subraća franjevci trećoredci, fra Marko Vrgoč, fra Marko Neretljak, fra Rafo Lukarić i fra Mirko Gregov, dok je glazbom misu animirao župni zbor pod vodstvom Sanija Franecetića.

Continue Reading

Ispis E-mail

Ogulinski stomatolozi proslavili blagdan svoje zaštitnice sv. Apolonije

Ogulinski stomatolozi proslavili blagdan svoje zaštitnice sv. Apolonije

U subotu 9. veljače u Ogulinu je u župnoj crkvi sv. Križa tradicionalno proslavljen blagdan zaštitnice stomatologa sv. Apolonije. Misu je predslavio župnik župe sv. Križa vlč. Josip Štefančić u suslavlju đakona Josipa Tomljanovića a nazočilo joj je više stomatologa i zubarskih tehničara, bilo onih djelatnih kao i umirovljenih. Glazbom su misu animirali vjeroučitelj Tomislav Kljajić na gitari i biserka Magdić.   

Continue Reading

Ispis E-mail

Hodočasnička misa za Svijećnicu u svetištu Gospe od Čudesa

ost svijecnica 1(Oštarije, 2.2. 2019.) - U subotu 2. veljače u svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama kod Ogulina tradicionalno je vrlo svečano obilježen blagdan Prikazanja Gospodinova ili Svijećnica, odnosno Prva svetica kako ga zovu u ovom kraju i marijanskom svetištu. Misa za hodočasnike služena je u 11 sati, a predvodio ju je fra Mirko Gregov iz samostana sv. Franje Asiškog u Ogulinu u koncelebraciji čuvara oštarskog svetišta popa Ante Luketića, i župnike ogulinskih župa sv. Križa Josipa Štefančića te bl. A. Stepinca fra Petra Grubišića. Liturgijskim pjevanjem misu je animirao župni zbor pod vodstvom Franje Puškarića .

Continue Reading

Ispis E-mail

Proslavljen blagadn sv. Antuna Opata

voj sv antun 3(Cerovnik, Vojnovac, 19.1.2019.) - U subotu 19. siječnja u župi Cerovnik u naselju Vojnovcu svečano je obilježen blagdan naslovnika njihove kapele, sv. Antuna Opata. Misu je predslavio župnik i dekan ogulinski dr. Željko Blagus u suslavlju mjesnog župnika i čuvara svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama popa Ante Luketića. U prepunoj kapelici sv. Antuna glazbom je misu animirao mjesni zbor uz orguljsku pratnju Franje Puškarića.

Continue Reading

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice