bener

Blagovijest u svetištu Gospe od Čudesa

ostarije-blagovijest(Oštarije, 25.3.2014.) - Danas je vrlo svečano u Gospićko-senjskoj biskupiji koja slavi naslovni blagdan gospićke katedrale Navještenje BDM. Uz Gospić vrlo je svečano bilo u Oštarijama u svetištu Gospe od Čudesa koje ove godine slavi 555. obljetnica od bule pape Pia 11. ovom svetištu.

U dopodnevnim satima blagdan Navještenja BDM ili kako ga zovu druga svetica svečano je proslavljen u Oštarijama u Ogulinskom dekanatu a uz čuvara svetišta popa Antu Luketića i ogulinskog dekana Roberta Zubovića te više svećenika iz Ogulinskog dekanata misu je predslavio župnik Generalskog Stola Ivica Tolla. Marija je bila nezaobilazna žena u povijesti , ponizna i malena, jer Bog upravi stalno traži takve. Preko Marije i Navještenja kojeg je prenio anđeo Gabrijel i za nas je Blagovijest spasenje. Ona je bila odlučna zgaziti zmiju i postati suspasiteljica i ispraviti Evin grijeh. Današnji svijet to nažalost teško shvaća, jer kada je Bog s nama, ne trebamo strahovati. I zato mu na današnji dan otvorimo srca, istaknuo je propovjednik. I ova proslava jedan je od dijelova obilježavanja 555. Obljetnice od kada je oštarsko svetište dobilo papinu bulu o oprostu grijeha.
Uz brojne hodočasnike iz župa Ogulinskog dekanata misi je nazočio i karlovački župan Ivan Vučić jer je Karlovačka županija istaknula pokroviteljstvo nad značajnom obljetnicom ovog svetišta.

Tags: Oštarije, Gospa od Čudesa, Blagovijest

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice