bener

Božićni koncert „Narodi nam se kralj nebeski" KUD-a Klek

og-bozicni-koncert(Ogulin, 28.12.2014.) - Veliki božićni koncert pod nazivom „Narodi nam se Kralj nebeski" održali su u nedjelju 28. prosinca članovi KUD-a Klek u župnoj crkvi sv. Križa. Pred stotinjak vjernika i zainteresiranih poštovatelja njihova umjetničkog djela među kojima i ogulinskog župnika i dekana don Roberta Zubovića, župnog vikara Dina Rupčića i umirovjenog svećenika Krčke biskupije don Antona Zeca koncert je bio kulminacija ovogodišnjeg Adventa u Ogulinu.

Vokalni ansambl je održao jednosatni koncert pod ravnanjem dirigenta dr. sc. Joška Ćalete a zbog vremenskih nepogoda Ogulinci su ostali osiromašeni za nastup ogulinskih prijatelja zbora Sv. Cecilije iz Jelse s otoka Hvara. Bila je to deveta godina da ogulinski članovi KUD-a Klek pruže svojim sumještanima zadovoljstvo prezentiranja božićnih pjesama iz svih krajeva Hrvatske.
Većinu skladbi zapisao je i obradio Joško Ćaleta, a dijelom i Ivica Salopek, Nikolina Luketić, Draže Kurilovčanin i Franje Matok. Repertoar skladbi je od ogulinskog kraja, kao i iz ostalih dijelova Lijepe naše, od Slavonije do Dalmacije. I ovaj koncert, iako okrnjen nenastupanjem gostiju iz Jelse naišao je na nepodijeljenu podršku nazočne publike u ogulinskoj župnoj crkvi.

Tags: Ogulin, KUD Klek, Božić

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice