Vizitacije u ogulinskom dekanatu

Srijeda, 11. 3. 2015.

U svojoj pastirskoj poruci župljanima biskup Bogović je poručio da Crkva svoj autoritet ne gradi na revolucijama već na čuvanju dobroga od svojih prethodnika koje treba čuvati. Francuska revolucija uvela je aksiom po kome one koji drukčije misle treba ukloniti giljotinom. Takav aksiom doveo je i do 2. svjetskog rata gdje je i komunizam i nacizam bio protiv dobroga kojeg je bilo prije. Ja sam kao vaš pastir došao u Ogulin radi zajedništva, da u svakom čovjeku spasimo dobro. Oko Kristova oltara se molimo za papu, biskupe, i naše svećenike a posebno za one koji su ostavili svoj trag, spomenuvši posebno Dragutina Kuklja i biskup Josipa Pavlišića koji su ostavili svoj trag na vjerski život Ogulina.

Biskup je na kraju istaknuo potrebu poštivanja velikih događaja primanja sakramenata prve pričesti i krizme koji nažalost zadnjih godina poprimaju svjetovno-konzumentska obilježja.
Nakon mise biskup Bogović se u pastoralnoj dvorani susreo s članovima ŽPV-a, župnog zbora, križara, vjeroučitelja, animatora i molitvenih zajednica. Središnja poruka biskupa je bila potreba za boljim povezivanjem sa svojim korijenima.

og-vizitacija1

  Vijesti - Sve