bener

"Tajna života je u darivanju, a ne žrtvovanju"

og-dek-hodocasce3Udbina, (15.3.2015.) - U nedjelju 15. ožujka održano je na 4. korizmenu nedjelju hodočašće vjernika Ogulinskog dekanata u Crkvu hrvatskih mučenika na Udbinu. Bilo je to jubilarno 10. korizmeno hodočašće, prve godine hodočastilo se u Senj, zatim pet godina u Gospić te posljednje četiri godine na Udbinu nacionalno svetište hrvatskih mučenika. Ovogodišnje hodočašće okupilo je više od 350 hodočasnika koji su na početku sudjelovali u pobožnosti križnog puta u Crkvi hrvatskih mučenika koju je predvodio župni vikar Ogulina vlč. Dino Rupčić.

Misno slavlje predslavio je gospićko-senjski biskup Mile Bogoviću suslavlju 9 svećenika iz dekanata. Hodočasnike je na početku pozdravio čuvar nacionalnog svetišta Crkve hrvatskih mučenika na Udbini mons. mr. Tomislav Rogić, dok je podatke o dekanatu prezentirao ogulinski župnik i dekan preč. Robert Zubović. U dekanatu je 16 župa u kojima pastoralno djeluje 11 svećenika (1 je umirovljen). U tijeku prošle godine kršteno je 199 osoba, umrlo 314, a vjenčano 63.
Biskup Bogović je u propovijedi govorio o porukama korizmenih nedjelja te im ukazao da je tajna života u darivanju a ne žrtvovanju. Također je istaknuo važnost očuvanja obitelji, te podsjetio na 2. nacionalni susret obitelji na Trsatu. Biskup Bogović je na kraju istaknuo simboliku janjeta u križu koji simbolizira Godinu evanđelja u Gospićko-senjskoj biskupiji. Nakon mise čuvar svetišta CHM mons. Tomislav Rogić je progovorio o poslanici pape Franje Radost evanđelja.og-dek-hodocasce2og-dek-hodocasce4og-dek-hodocasce5

og-dek-hodocasce1

Tags: Udbina, korizma, hodočašće, Ogulin

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice