U drevnom biskupijskom središtu Modrušu proslavljen dan župe - Presveto Trojstvo

Nedelja, 31. 5. 2015.

Svečanost koja je okupila brojne Modrušane razasute diljem Hrvatske započela je procesijom od crkve sv. Antuna u kojoj su uz župljane u narodnim nošnjama sudjelovala i društva sa svojim zastavama. Liturgijskom glazbom misu je pratio zbor župe Zagorje pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Franje Puškarića, a svi zboristi su na Modruš hodočastili.
Često se oni slabije vjere i teološkog znanja znaju zapitati koji je koji od tri Boga, ne znajući osnovi temelj naše vjere da je Bog jedan uz tri božje osobe. Krštenjem u trojednog Boga dobivamo svoj kršćanski identitet i pripadnost, istaknuo je na početku fra Marko Medo te se zapitao jesmo li ikada čuli Boga da govori meni, jesmo li se ikada susreli sa živim Bogom? Za takav susret moramo imati otvoreno srce, te iako smo brojni, često se ne čujemo u svojoj uspavanosti. Ne znamo dignuti svoj glas kada treba. Primjer Mojsija koji je razmišljao ljudski i sumnjao je u svoje mogućnosti ne znajući da je Bog uz njega, dobra je paralela i za nas kojima nedostaje živi susret s Bogom koji nam može promijeniti život. Presveto Trojstvo nam može biti poticaj da živimo svoju vjeru u spoznaji da naš život pripada Bogu. Prisjetimo se vremena kada smo bili kršteni i budimo svjesni te sigurnosti, zaključio je propovjednik fra Marko.
Župnik dr. Željko Blagus zahvalio je nazočnom načelniku općine Josipdol na materijalnoj obnovi krovišta župne crkve od strane općine uz želju da će se prilozima vjernika obnoviti skoro i fasada. Svima je preporučio novi broj godišnjaka mjesta i župe Modruš, a nakon mise vjernički puk se zadržao u druženju podno drevnog Tržan grada.

  Vijesti - Sve