bener

Misa za stare i bolesne u svetištu Gospe od Čudesa

ostarije bolesnicko pomazanje

(Oštarije, 16.8.2015.) - Svetište Gospe od Čudesa u Oštarijama kod Ogulina sve je poznatije utočište za mnoge stare, nemoćne i bolesne osobe koje hodočaste u ovo svetište svake godine u prvoj nedjelji nakon blagdana Velike Gospe. Ove godine hodočasnička misa služena je u nedjelju16. kolovoza a misno slavlje je predvodio rektor Teologije u Rijeci mons. Sanjin Francetić u suslavlju čuvara svetišta i župnika Oštarija i Cerovnika popa Ante Luketića te više svećenika Ogulinskog dekanata. Liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Franje Puškarića.


Ljudi u bolesti pribjegavaju svemu što se nudi da bi se spasili, a što je često oprečno našoj vjeri. Bog niti tada nas ne napušta i dalje je uz nas. Posebni trenutak božje blizine je euharistijsko slavlje. Stariji vjernici često neprimjerenim odnosom prema traženju izlaza uslijed bolesti daju loš primjer drugima. Najbolji primjer isčitavanja božjeg govora i trpljenja uslijed bolesti daje nam danas sveti Ivan Pavao II. koji je prihvatio svoju bolest bez trpljenja. Osim toga i atentat kojeg je doživio na Gospu Fatimsku bio je za njega znak božje blizine i Marijina moćnog zagovora. Brojni stari, bolesni i nemoćni dobili su zatim sakrament bolesničkog pomazanja.
Ono po čemu je ovogodišnja misa bila jedinstvena je relikvijar s močima Velikog pape Ivana Pavla II. koji je bio izložen na misi a kome su se poklonili nazočni vjernici.

moci ivana pape pavla ii

Tags: Oštarije, Gospa od Čudesa, bolesničko pomazanje

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice