53. broj ZOV-a

Ponedjeljak, 28. 3. 2016.

U svom uvodniku dekan Zubović ističe značaj Godine evanđelja započete otvaranjem Vrata milosrđa u kojoj je posebno važan čin ispovijedi. U rubrici „Navješćivati i odgajati“ donosi se poruka gospićko-senjskog biskupa Mile Bogovića za Katehetsku nedjelju kao i više tekstova eminentnih teologa o Godini milosrđa. Slijedi propovijed biskupa Bogovića na Danu hrvatskih mučenika na Udbini kao i one izrečene u Škabrnji te biskupova korizmena poruka. Rubrika završava papinom korizmenom porukom.
Zatim slijedi rubrika „ Vijesti iz biskupije“ koju je pripremio Zvonko Ranogajec i koja donosi prikaz glavnih događaja na biskupijskog razini od blagdana Križeve pa do kraja siječnja. ZOV se prigodnim tekstova oprostio od svečenika popa Mate Pavlića i mons. Vladimira Živčića preminulog u Kanadi. Središnja je rubrika „Vijesti župa Ogulinskog dekanata“, ponajviše iz župe sv. Križa, zatim iz župe bl. Alojzija Stepinca, Zagorja i Modruša iz pera župnika dr. Željka Blagusa, Lipe na Dobri, Saborskog, Lešća na Dobri iz pera Marinka Vladića, Josipdola i Generalskog Stola od strane Ante-Joze Ramića.
U rubrici „Iz naših krajeva“ prof. Ivan Tironi nastvalja veliki stručni serijal o „Ogulinskim trgovima i ulicama“. U rubrici „Mladi za mlade“ Vesna Vuković, Marieta Tomić, Vesna Žilić- Vrbanić predstavljaju bogatu aktivnost mladih župe i dekanata., dok Darijo Burjan predstavlja povijest križarstva u Hrvatskoj. Slijedi Obiteljska stranica koju uređuje Renata Špehar-Vojvodić. U rubici Mozaik predstavlja se oltarni reljef Slava hrvatskih mučenika na Crkvi hrvatskih mučenika na Udbini autora kipara Kuzme Kovačića, zatim knjiga Ogulinska narodna zaštita pisva Ivana Strižića, „Rivellijeva zavjera laži“ od mons. dr. Jurja Batelje i zadnji broj Senjskog zbornika posvećen biskupu Bogoviću. ZOV bilježi predstavljanje Paudato TV u Ogulinu kao i monografiju župe sv. Križa Lumen fidei.

  Vijesti - Sve