bener

Betlehemsko svjetlo u Gospićko-senjskoj biskupiji i Ogulinu

og betlehemsko svjetlo u gs biskupiji i ogulinu(Ogulin, 11.12.2016.) - U nedjelju 11. prosinca po višegodišnjoj tradiciji članovi Izviđačkog odreda Frankopan iz Ogulina donijeli su Betlehemsko svjetlo iz zagrebačke katedrale u Ogulin u župu sv. Križa, a time ujedno i u Gospićko-senjsku biskupiju. Svjetlo su donijeli u župnu crkvu sv. Križa iste večeri nakon što je svjetlo iz Betlehema doneseno u Beč, a nakon toga u Zagreb. Izviđači su donijeli svoje lampaše sa svjetlom na večernju misu u župnu crkvu sv. Križa u 18 sati koju je predslavio župnik župni vikar vlč. Herbert Berisha.

Betlehemsko svjetlo koje su noćas izviđači donijeli u našu crkvu jedina je nada za nas, istaknuo je propovjednik te istaknuo da ako želimo imati duhovni mir, Bog nam treba biti stalni pratitelj u životu. Ako želimo imati duhovni mir i ako se možemo prepoznati među pravim vjernicima, trebamo ići na sv. ispovijed, trebamo se i pomučiti za našu vjeru i kršćanski život. Dojam je da se premalo borimo za naše duhovno ozdravljenje, zaključio je vlč. Berisha i poručio da betlehemsko svjetlo koje ćemo ponijeti domovima bude pokora, molitva i obraćenje.
Nakon toga su umjesto duhovnog nagovora predstavnici izviđačkog odreda Frankopan simbolički prenijeli svoje impresije vjernicima te im podarili svjetlo pristiglo u Ogulin iz Jeruzalema preko Beča i Zagreba.

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice