bener

Dan života u Ogulinu u društvu s biskupom Valterom Županom

og dan zivota(Ogulin, 5.2.2017.) - Dan života u Župi sv. Križa proslavljen je cjelodnevnim pastoralnim pohodom umirovljenog krčkog biskupa i bivšeg predsjednika Vijeća HBK za obitelj i život koji je predvodio slavlje jutarnje i večernje mise, a održao je i više susreta s roditeljima prvopričesnika i krizmanika, kao i studentske i radničke mladeži na kojima je progovorio o značaju života.

U svojoj propovijedi biskup Župan je, kao glavni razlog Isusova rođenja istaknuo život. Iako se rodio u teškim uvjetima ponižavanja, sramoćenja i mučke smrti, sve je činio da bismo mi živjeli. I danas se događaju strašne stvari s našom kulturnom stečevinom koja daje pravo na smrt u pobačaju. Opiremo li se mi takvim tendencijama jakom vjerom, propagiramo li dovoljno ljudski život, temeljimo li svoje djelovanje na pravu i ljudskoj mudrosti ili stečevini na Bogu? Zaključak razmišljanja biskupa Župana je da je naša snaga u Bogu, a vjera je naša pobjeda.

Na misama mu je suslavio župnik i dekan ogulinski preč. Robert Zubović kao i župni vikar Herbert Berisha.
U pastoralnoj dvorani župe biskup Župan se susreo tijekom jutra s više stotina roditelja kojima je pojasnio smisao borbe za život a to je snaga koji proističe iz vjere u Boga. Svjedoci smo velikih propusta u današnjem vremenu, rada nedjeljom, nepovjerenja u Stari zavjet, krađe crkvene imovine. Trebamo se svakako svrstati i ne vjerovati svojim očima već Bogu i imati povjerenje u njega. Presudno je pitanje naše vjere u Boga i povjerenje u njega, zaključio je svoja razmišljanja biskup Župan.

og dan zivota2

Tags: Ogulin, Valter Župan, Dan života

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice