bener

Predstavljen CD najljepših duhovnih pjesama festivala Tonkafest

og tonkafest naslovnica cd a(Ogulin, 13.3.2017.) - Sinoć je u župnoj crkvi sv. Križa u Ogulinu nakon večernje svete mise predstavljen CD „Kako te prepoznati“ koji u sebi sadrži 18 pjesama iz do sada održanih 10 festivala duhovne glazbe Tonkafest. CD su predstavili izvršni direktor Tonkafesta i predsjednik udruge Oda prijateljstvu, koja je organizator festivala, Hrvoje Magdić kao i kantautori Davor Terzić sa suprugom Vesnom te Antonio Tkalec uz Agnezu Levanić.

Predstavljajući CD „Kako te prepoznati“, Hrvoje Magdić je istaknuo glavni motiv osnutka festivala duhovne glazbe Tonkafest , okupljanje bendova i izvođača moderne duhovne glazbe u spomen na pokojnu članicu križarskog društva Dragutin Kukalj iz Ogulina Antoniju Turković – Tonku. Deset proteklih Tonkafesta kao i mnogobrojne humanitarne akcije uprihodile su 700 000 kuna za potrebite, bolesnu djecu ogulinskog kraja. Festival se proteklo desetljeće profilirao u veličanju Boga, pomaganju bolesnima, ali i mjestu okupljanja i sjećanja na Antoniju. Svih tih godina na festivalu je nastupilo 28 samostalnih izvođača i 39 bendova i zborova iz Hrvatske kao i Slovenije, BiH, Srbije i Švicarske. Predstavljanje CD-a su uveličali svojom nazočnošću, kao i izvođenjem svojih skladbi izvedenih na Tonkafestu, Antonio Tkalec i Davor Terzić.
Antonio Tkalec je Tonkafest i Ogulin istaknuo posebnim mjestom koje mu je osvojilo srce te su sličan festival pokrenuli u Varažadinu. Davor Terzić je Ogulin istaknuo mjestom posebnog zajedništva i razumijevanja. Iako su on i supruga Vesna nastupali po cijeloj Hrvatskoj, Ogulin je njima posebno mjesto glazbeno – duhovnog susreta. Mjesni župnik i dekan ogulinski preč. Robert Zubović je na kraju istaknuo: „Mnogi siju i žanju i to su milosni trenuci svjedočenja žive vjere. U tome prednjače ogulinski križari i Oda prijateljstvu.“
CD sadrži 18 skladbi izvođenih proteklih deset godina među kojima su pobjedničke i one koje je Oda prijateljstvu smatrala najuspješnijima. Studijsku obradu pjesama izvršio je Sky Road Music Studio iz Varaždina i Antonio Tkalec dok je grafičku pripremu i dizajn uradio Copy centar Manuela iz Varaždina.

og cd tonkafest

Tags: Ogulin, Tonkafest

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice