bener

Josipovo proslavljeno u Josipdolu

jos josipovo1(Josipdol, 20.3.2017.) - Župa Josipdol u Ogulinskom dekanatu svečano je proslavila blagdan svog nebeskog zaštitnika sv. Josipa. Središnju misu u 11 sati predvodio je župnik Tounja i Kamenice Skradničke fra Ante Bekavac u suslavlju ogulinskog dekana i župnika preč. Roberta Zubovića kao i svih svećenika Ogulinskog dekanata kao i fra Jure Marčinkovića, župnik Križpolja, Jezerana i Stajnice. Glazbom je misu animirao župni zbor pod vodstvom Ivanke Gašparović i uz orguljsku pratnju Marice Rendulić. Župnik Šporčić pozdravio je na početku brojne hodočasnike koji su ispunili župnu crkvu na čelu s načelnikom općine Zlatkom Mihaljevićem kao i brojnim ostalim gostima iz raznih udruga.

Danas slavimo blagdan zaštitnika hrvatskog naroda, Isusova poočima, onoga kome je Božja providnost dala milost da odgaja Isusa, kome je čitav život bio za Boga. Upravo takav sv. Josip neophodan je danas Europi koja je u velikoj krizi i u kojoj nakon izvješća Moodysa dršće pola država. Živimo u vremenu velike odgovornosti kada nitko ne može reći „baš me briga“. Kada nestane svjetlo vjere naš će život biti izručen tami, nesigurnosti i strahovima od nezaposlenosti, krize, terorizma. Upravo je zato modernom čovjeku sv. Josip onaj neophodni uzor i svjetlo vjere u dominantnoj tami. To je svjetlo koje nas izvlači iz rezignacije i pesimizma. To je sam Bog bez kojega nema vedrine, bistrine i optimizma. Molimo zagovor sv. Josipa za odlučno ne lažnom svjetlu i bljutavom životu, jer u dubini svega je čežnja za životom, zaključio je propovjednik fra Ante Bekavac svoje blagdansko obraćanje.

Uz hodočasnike josipdolsku crkvu ispunili su i učenici na čelu sa svojim učiteljicama i ravnateljicom Angelinom Božičević.


Created with Flickrset for Joomla.

Tags: Josipdol, Sveti Josip

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice