bener

Presveto Trojstvo u drevnom biskupijskom središtu Modrušu

modrus presveto trojstvo 17(Modruš, 11.6.2017.) - U nedjelju 11. lipnja tradicionalno je na vrlo svečani način u nazočnosti brojnih hodočasnika i brojnih Modrušana raseljenih diljem Hrvatske proslavljen nebeski zaštitnik župe, Presveto Trojstvo. Misno slavlje predslavio je župnik župe bl. A. Stepinca iz Ogulina i gvardijan franjevačkog samostana fra Petar Grubišić u suslavlju mjesnog župnika dr. Željka Blagusa, čuvara svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama popa Ante Luketića i župnika Josipdola Petra Šporčića.

Glazbom je misu animirao župni zbor iz župe bl. A. Stepinca pojačani pjevačima iz Zagorja uz vodstvo i orguljsku pratnju Sanija Francetića.
Propovjednik fra Petar Grubišić je progovorio o otajstvu Presvetog Trojstva koje mnogi vjernici teško shvaćaju. Još dok je sv. Pavao propovijedao Atenjanima, nisu ga svi shvaćali a Presveto Trojstvo i danas nadilazi naše poimanje. Upravo zbog toga Bog nam pristupa preko svog Sina, jer tko je vidio Njega, vidio je i mene. Osnovno obilježje Presvetog Trojstva je ljubav, a ona se najviše očituje u obitelji. Što je jača ljubav, jače je i jedinstvo. Prema Bogu ne pokazujmo strah nego strahopoštovanje, uzdignimo svoje srce prema Bogu. Jer on je milosrđe i ljubav a sve ćemo mu se više približavati kroz euharistiju kroz koju rastemo, zaključio je propovjednik.
Župnik dr. Željko Blagus na kraju je zahvalio načelniku općine Josipdol Zlatku Mihaljeviću na materijalnoj obnovi župe kod radova na crkvi a svima je preporučio novi broj godišnjaka mjesta i župe Modruš a nakon mise vjernički puk se zadržao u druženju podno drevnog Tržan grada.
Misno slavlje tradicionalno je počelo procesijom kroz Modruš od crkve sv. Antuna.

modrus presveto trojstvo b 17

Tags: Presveto Trojstvo, Modruš

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice