bener

Misa za stare i bolesne u svetištu Gospe od Čudesa

ostarije misa s bol pomazanejm(Oštarije, 20.8.2017.) - U svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama kod Ogulina tradicionalno je u prvoj nedjelji nakon Velike Gospe služena hodočasnička misa za bolesne, stare i nemoćne sa sakramentom bolesničkog pomazanja. Ovo marijansko svetište postaje sve poznatije kao utočište za potrebite, posebno one koji traže zbog svojih bolesti duhovnu utjehu.

Ove godine hodočasnička misa služena je u nedjelju 20. kolovoza a misno slavlje je predvodio duhovni pomoćnik nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu i župnika župe Hrnetić Filip Pavlović u suslavlju čuvara svetišta popa Antuna Luketića te više svećenika Ogulinskog dekanata. Liturgijsko pjevanje predvodio je zbor mladih svetišta Sv. Josipa iz Karlovca „Agape“. Zbog hladnijeg vremena misa je služena u crkvi a okupila je više stotina hodočasnika.
Propovjednik vlč. Pavlović nedjeljno je čitanje o susretu Isusa i žene iz Kanaana nazvao središnjim događajem Matejeve evanđeoske škole po kojemu nitko nema pravo na ekskluzivnost kod Boga , već je bitno jesam li ili nisam biti kadar Božji, biti Božje dijete. Potrebna nam je poniznost očišćena od trgovačkog mentaliteta , te poniznost žene kanaanke. Matej Isusovim riječima upućenima apostolima „učinite mojim učenicima sve narode“ počinje ukazivati na univerzalnost Crkve. Bog nas često bira kada smo najtanji, u najvećim patnjama i bolestima. Kada čovjekc osjeti da je voljen dobiva snagu i osjeća se čovjekom. Bog je naš oslonac i zdravlje, uz zagovor Gospe od Čudesa, zaključi je vlč. Fili.
Uslijedila je zatim podjela sakramenta bolesničkog pomazanja brojnim hodočasnicima.

Ostarije bol pomazanje

Tags: Oštarije, Gospa od Čudesa, bolesničko pomazanje

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice