bener

Prva obljetnica posvete župne crkve bl. A. Stepinca u Ogulinu

og prva obljetnica posvete crkve bl. a. stepinca(Ogulin 2.10.2017.) - U ponedjeljak 2. listopada svečano je obilježena prva obljetnica od posvete župne crkve bl. A. Stepinca u Ogulinu. Misno slavlje predslavio je provincijal Franjevaca trećoredaca glagoljaša mr. fra Ivica Martinović u suslavlju subraće franjevaca među kojima i mjesnog župnika fra Petra Grubišića, ogulinskog dekana i župnika Zagorja i Modruša dr. Željka Blagusa, župnika župe sv. Križa iz Ogulina Josipa Štefančića te svećenika Ogulinskog dekanata. Glazbom je misu liturgijski pratio župni zbor pod ravnanjem Sanija Francetića.


Gdje je prisutan Isus tu se događa spasenje, a ova obljetnica znak je naše snage, istaknuo je na početku propovjednik fra Ivica Martinović te preko čitanja o Zakeju poručio da ljudi kao i u Isusovo vrijeme imaju predrasude , no Isus svakoga prihvaća. Bog spašava, liječi i ohrabruje. Isusov je pogled Boga koji ljubi, koji je blag i koji pozna dubine rana naših srdaca. I nas u ovoj crkvi Isus gleda svojim pogledom trajne prisutnosti u svetohraništu. To je znao i blaženi Alojzije Stepinca koji se satima znao klanjati Isus u tajni euharistije, zaključio je propovjednik.
Završnu riječ uputio je na kraju župnik fra Petar Grubišić uz nadu i vjeru da će u vjerničkom puku sve više rasti svijest o proslavi obljetnice posvete crkve i da će se taj dan slaviti kao i samo Stepinčevo.

og prva obljetnica posvete crkve bl a stepinca

Tags: Ogulin, bl. Alojzije Stepinac

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice