bener

Ogulinska humanitarka osigurala 20 stipendija za siromašne iz Tanzanije

Ogulinska humanitarka osigurala 20 stipendija za siromašne iz Tanzanije Mlada ogulinska doktorica dentalne medicine Danira Štimac svoj prvi godišnji odmor odlučila je provesti prošle godine u Tanzaniji u okviru misijeKisongo kod don Velimira Tomića koji tamo već više godina pomaže mjesnom stanovništvu i gradi crkvu i dječji vrtić.

Danira je došla u Tanzaniju s prvenstvenom željom da upozna mlade, pomogne im u dentalnoj i zdravstvenoj skrbi, da shvati njihove potrebe i najnužnija sredstva kojima im se može olakšati težak život u velikom siromaštvu, slabog obrazovanja i zdravstvene zaštite. Nakon dvotjednog druženja s ljudima u KisonguDaniraje odabrala 14-godišnju djevojčicu Prisku za koju se obvezala da će ju školovati za učiteljicu a obvezala se da će u Ogulinu pronaći donatore za školovanje 20 najsiromašnije djece (školarina, hrana i odjeća), kojima za jednu godinu školovanja treba oko 200 Eura  Ono što je obećala, Danira je i ostvarila.

Iako je mislila da će to vrlo brzo ostvariti, trebalo joj je preko pola godine a to je ostvarila uz  pomoć čuvara svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama pop Ante Luketića. Do kraja godine od dobrotvora, njih dvadeset iz Ogulina, Rijeke, Zagreba, Varaždina, Pakoštana i Oštarija sakupila je 4890 eura koje je proslijedila na račun don Velimira u Kisongu koji je taj novac uručio potrebitima na sam Badnjak. Dosta ljudi joj se javilo nakon članka u Glasu koncila te emisije na HKR.-u.

Nakon obavljenog  posla koji čini čovjeka zadovoljnim jer je pomogao bližnjima u potrebi a što je zadatak svakog pravog kršćanina, Danira planira i narednih godina nastaviti s ovim humanitarnim radom dok korisnici stipendija ne završe školovanja.

Tekst i snimka (don Velimir daje prikupljena sredstva korisnicima stipendija) Zvonko Ranogajec

Ogulinska humanitarka osigurala 20 stipendija za siromašne iz Tanzanije

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice