OTOČAC: Predstavljanje života i djelovanja Bl. Ivana Merza

Ponedjeljak, 8. 3. 2010.

„Nije bio svećenik, ni redovnik, ali sam je za sebe rekao da je njegovo zvanje kršćanski život. Živio je svega 32 godine, ali je u tom kratkom vremenu ostavio duboke tragove i pozitivna svjedočanstva.“ Dr Nagy je istaknuo kako je za proglašenje svetim potrebno prošireno štovanje vjernika te dokazano bar jedno čudo koje se dogodi po zagovoru Blaženika.
Pater je na kraju mise podijelio svim prisutnima blagoslov s relikvijarom Blaženika, a vjernici su osobno došli dotaknuti relikvijar i pokloniti se pred njim. Uz to je župi ostavio nekoliko slika bl. Merza. Slike će biti postavljene u župne dvorane, a možda i u crkvu. Bile su dostupne i različite knjižice i brošure koje opisuju život Blaženika.
Na misi u 11 sati sudjelovalo je 25 parova zaručnika koji su upravo završili tečaj o braku. Njima se u propovijedi propovjednik dr. Božidar Nagy posebno obratio. K tom je i župnik mons. mr. Tomislav Šporčić sve pozvao na molitvu za zaručnike koji su pred važnom životnom odlukom.
Predavanja su na tečaju održali: mons. Tomislav Šporčić, prof. Nives Tomić, dr. Zrinka Rusan i mr. Draženko Tomić. Sljedeći turnus tečaja za ovu godinu bit će u drugoj polovici mjeseca lipnja.

 

  Vijesti - Sve