KRIŽPOLJE: Proslava Križeva i početak obnove fasade

Nedelja, 2. 5. 2010.


Fra Žarko je propovijed temeljio na Kristovoj poruci učenicima da ljube jedni druge kao što je on njih ljubio. Ako bismo živjeli samo po toj zapovijedi ispunili bismo smisao svog života i krštenja, rekao je propovjednik i zapitao se zašto Hrvati friziraju podatke o sebi kao vjernicima katolicima, jer je stvarnost znatno drukčija. Nesloga i nejedinstvo su motivirani sitnim sebičnim interesima, a ne ljubavlju jednih prema drugima U tome nas vode podjele političkih opcija koje ne daju prilike žrtvovanja za pojedinca. Krist je dao svoj život za ljude, a samo je prava ljubav spremna sebe razapeti za druge i samo se po pravoj ljubavi prepoznaju katolici, zaključio je propovjednik.

 

Inače župnik župe Svetog Križa u Križpolju vlč. Josip Štefančić uputio je poziv svojim sumještanima da se uključe u humanitarnu akciju kojom bi se prikupila sredstva za obnovu fasade crkve te pozvao na proslavu blagdana Našašče Svetog Križa. Uz mise trodnevnice, koje su predvodili vlč. Mile Rajković, prof. dr. Milan Špehar, prof. dr. Marijan Jurčević, promociju knjige "Moji topnički dnevnici" Anđelka Kaćunka, nastupa KUD-a Brinje, turnira u beli, malom nogometu, gađanju glinenih golubova, u središtu Križpolja upriličen je i zabavni program.
Nakon svečane mise u 11 sati u popodnevnim satima se organizira humanitarna nogometna utakmica veterana NK Dinamo i NK Hajduk, potom i humanitarni zabavni program uz sudjelovanje Dražena Zečića, Mate Bulića, Gazda, Vinka Coce, Ivana Zaka, Đuke Čaića i fra Slavena Mijatovića.

 

  Vijesti - Sve