Ilinje - dan župe u Sincu

Nedelja, 20. 7. 2014.

U svojoj nadahnutoj propovijedi vlč.Šimatović govorio je o liku i dijelu sv.Ilije proproka, naglasio je važnost sv.Ilije ali i pozvao vjernike kako nam sv.Ilija treba biti uzor i primjer življenja svoje vjere u današnjem svijetu.

Crkveno pjevanje animirao je župni zbor, KUD Lipa Sinac, i KUD Zavičajnog društva Sinac iz Zagreba. Na večernjoj misi crkva je bila dupkom puna, a sudjelovali su i KUD-ovi iz Slavonije, Dalmacije, KUD Frankopan iz Bosiljeva. Na misi bili su prisutni i Nenad Janković zamjenik gradonačelnika Otočca i Slaven Prpić predsjednik Gradskog vijeća Grada Otočca.

Nakon završetka mise svjedočio je mladi kandidat za sjemeništarca i budućeg svećenika Kristijan Pajdaković iz Otočca. Kristijan je govorio kako je otkrio da ga Bog zove da bude njegov sluga, tj.Njegova "stvar" preko koje će On dijelovati. Sebe je vidio u svom župniku i rekao sebi: Da ja to mogu raditi i ja sam stvoren da bi bio svećenik. I evo zato se pripremam i za mjesec dana idem u malo sjemenište Zmajević u Zadru, gdje ću gormirati svoj život i srce za svećenika.. Spreman sam na novi život iako mnoi kažu da ja nisam spreman još reći da je toza mene - kazao je Kristijan. Zahvalan sam Bogu i roditeljima na daru života, i hvala Gospodinu na mojoj vjeri i ljubavi koju mi pruža, nadam se da će me i dalje voditi pravim putem. Preporučujem sebe i sve sjemeništarce i bogoslove u vaše molitve.

Pučko veselje nastavljeno je na Trgu prijateljstva nastupom navedenih KUD-ova, a sve je pozdravio i zaželio ugodan boravak u Sincu zamjenik gradonačelnika Otočca Nenad Janković.

Sinac-ilinjavlc-Josip-SimatovicKristijan-Pajdakovic

  Vijesti - Sve