bener

Misa zadušnica za mučki ubijene Hrvate katolike na Tupalama-Sinac

tupale-spomen-zrtava-komunizma(Tupale - Sinac, 13.9.2014.) - Sveta misa zadušnca za sve mučki ubijene hrvate katolike u rujnu 1946. godine služena je danas, 13. rujna, u 11 sati, u crkvi Sv.Ilije u Sincu, a misu je predslavio vlč.Stipe Zeba župnik iz Korenice uz suslavitelje vlč.Ivicu Miškulina iz Lešća i domaćina vlč.Stanka Smiljanića iz Sinca.

U svojim razmišljanima vlč.Zeba je kazao kako današnju svetu misu govorimo u Crkvi a ne kod spomenika na Tupalama zbog vremenskih neprilika koje su nas zadesile ovih dana a ove godine je došlo i do nekih "poremećaja". Pozvao je okupljene vjernike da svoju kuću grade na dobru, na plemenitom srcu. Oni koji su počinili zlo na Tupalama dali su bili kršteni ? Naša braća na Tupalama izgubili su zemeljski život, ali im je Bog zagarantirao vječnost. Zato je na kraju propovjdi vlč.Zeba kazao okupljenima " Živite svoju vjeru svakodnevno i pokažite da ste Kristovi!"

Po završetku mise vlč.Stanko pozvao je sve na kraće druženje u župnu dvoranu gdje će se osvrnuti i na žrtve na Tupalama.

Tags: mučenici, žrtve komunizma, Tupale, Sinac

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice