U Kompolju na Stipanju Zlatna misa mons.dr. Milana Šimunovića

Nedelja, 18. 12. 2016.


18. prosinca 2016. (50. godišnjica svećeničkog ređenja u Senju)

UZ "OBAVIJEST" O "ZLATNOJ MISI"

Poštovani prijatelji - dobri i dragi ljudi!

Zahvaljujem na razumijevanju za ovakav način slavlja moje 50. obljetnice svećeništva, kako piše u priloženoj Obavijesti. Posebna hvala na zalaganju mojemu župniku don Anđelku Kaćunku. Najvažnije je da se jedni za druge molimo, u spremnosti na 'nošenje životnih bremena' jedni drugima, kako nam kaže apostol Pavao.

Budući da me poneki češće pitaju gdje sam i što sada radim (otkako sam u mirovini) želim samo kratko ovom prigodom napomenuti da 'ne mirujem', odnosno da za 'svoje godine' i zdravlje prilično radim. Stanujem na Trsatu u nadbiskupijskoj (župnoj) kući, posebno zahvaljujući dragim oo. franjevcima za mogućnost "bratskoga stola" - ručka. Pomažem u mojoj Riječkoj nadbiskupiji ovisno o potrebama (u nekim važnijim pothvatima), pri Svetištu Majke Božje Trsatske (osobito kada su hodočašća) i župi Sv. Jurja te u mojoj rodnoj Gospićko-senjskoj biskupiji, posebice u Gackoj dolini, i drugdje. Rado sam na usluzi braći svećenicima i u stvaranju pastoralno-katehetskih planova, u duhovnim obnovama i nekim slavljima. Osim toga brinem se i za 'Starinu' u Kompolju.

Dakako, najviše se posvećujem pisanju članaka u nekim časopisima, mjesečnicima i župnim listovima, a još uvijek surađujem i u radu Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za katehizaciju i novu evangelizaciju. Kako je rečeno u Obavijesti, u posljednje vrijeme radim i na dvije nove knjige koje će uskoro biti tiskane: "Prenošenje vjere u promijenjenim okolnostima suvremenoga svijeta. Pomaci u stvaranju misionarskoga lica Crkve u kršćanskim zajednicama", te (u suautorstvu) "Promjene u katehetskom pastoralu župne zajednice. Utopija ili stvarnost?" U pretpostavci da će neke zanimati, u dogledno vrijeme dostavio bih Bibliografiju i cjeloviti Sadržaj svih, osobito novih knjiga, u nadi da bi nekome 'koja ideja' možda mogla i koristiti. Hvala na zanimanju i sjećanju, a posebice na molitvi.

Milan Šimunović, v. r.

 ZLATNA MISA M. Šimunovića Kompolje 26. 12. 2016 AZLATNA MISA M. Šimunovića Kompolje 26. 12. 2016 BZLATNA MISA M. Šimunovića Kompolje 26. 12. 2016 cZLATNA MISA M. Šimunovića Kompolje 26. 12. 2016 D

  Vijesti - Sve