bener

Bilten za proslavu Gospe od Krasna 2017.

krasno bilten majke bozje krasnarske 17(Krasno, 7.8.2017.) - Odbor za proslavu Gospe od Krasna izdao je i ove godine uoči proslave blagdana Velike Gospe prigodni bilten za hodočasnike i vjernike Gospićko-senjske biskupije koji ovaj blagdan redovito slave u svetištu zaštitnice Gospićko-senjske biskupije. Ovo je već 13. godina za redom da Odbor za proslavu Majke Božje Krasnarske na čelu sa župnikom i dekanom Otočkim mons. mr. Tomislavom Šporčićem izdaje bilten.


U glavnom tekstu „Blažena Djevica Marija :Majka boli „ gospićko-senjski biskup mons. mr. Zdenko Križić približava vjerničkom puku skori Marijin blagdan Velike Gospe u Krasnu, glavno biskupijsko svetište na gori. Biskup Križić ukazuje na simboliku gore u Novom zavjetu, od Maslinske gore gdje započinje teška Isusova patnja pa do gore Kalvarije gdje njegova patnja završava. I Marijin život obilježen je gorama, od Kalvarije fgdje je bila uz sina pa do sionske gore. Gora je simbol duhovnog uspona, jer on zahtjeva napor, upornost i borbu. Nema duhovnog uspona bez žrtve, zaključuje biskup Križić.
Predsjednik Odbora za proslavu Velike Gospe na Krasnu mons. Šporčić piše o vjerničkom štovanju Blažene Djevice Marije među Hrvatima zadnjih 13 stoljeća, cilj čega nje slava Božja i življenje u skladu s voljom Božjom.
Na kraju bilten donosi detaljni program slavlja ove godine s trodnevnom duhovnom pripravom, programom predvečerja svetkovine kao i programom same svetkovine na kojoj središnju misu u 11 sati predslavi mjesni biskup Zdenko Križić.

Tags: Gospa od Krasna, bilten

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice