Tijelovo u Senju predvodio biskup Mile Bogović

Written by Zvonko Ranogajec, prof. on . Posted in Senj

senj tijelovo i biskup bogovic B(Senj, 31.5.2018.) - Svečanu misu u senjskoj katedrali Uznesenja BDM na blagdan Presvetog Tijela i Krvi Kristove i tijelovsku procesiju predvodio je u popodnevnim satima biskup u miru Mile Bogović, a koncelebrirali su župnik Senja dr. Richard Pavlić i župski vikar vlč. Nikola Prša. Asistirao je i bogoslov Josip Tomljanovića iz Senja kojem je biskup Križić istog dana u Gospiću na proslavi Tijekove podijelio službu akolitata. Glazbom je liturgiju uzveličao kaledrali zbor sv.Cecilije pod vodstvom Ivana Prpića Špike uz orguljsku pratnju Milana Dučića.

U propovijedi biskup Bogović je istaknuo:
„Danas slavimo Isusa koji je htio ostati s nama do kraja svijeta. Na koncu uskrsnog ciklusa u liturgijskoj godini, slavimo blagdan Presvetog Trojstva u koje se sažima čitavo Božje obećanje kao i formula života i sreće, kada se potpuno predajemo drugoj osobi. Bog je preko svoga Sina uveo čovjeka u to zajedništvo, uzeo je ljudsko tijelo da čovjeku podari sebe. Druga božanska osoba preuzela je na sebe sve ljudske ograničenosti, patnju i smrt te time postao put, istina i život za ljude. Promislimo o dostojanstvu našeg tijela na današnji blagdan, koliko je ono izvor grijeha. Isus je riječima i djelima postao svjetlo i život i potpuno se predao čovjeku. On iz svakog svog čina pokazuje ljubav i spasenje za nas, da bi i svoj život darovao nama. Bog je ljubav koja je progovorila kroz Božje tijelo koje je predao iz ljubavi za čovjeka. To tijelo nas okuplja gdje god su kršćani. Probudimo danas tu svijet“ - zaključio je biskup Bogović svoju propovijed.
Prije završnog misnog blagoslova, krenula je tijelovska procesija središtem grada. Baldahin su nosili vatrogasci. U procesiji su se istaknuli ovogodišnje prvopričesnice u bijelim haljinama, s košaricama cvjetnih latica koje su prosipali ispred Presvetog. Bilo je tu mnoštvo Senjana kao i Gradska glazba.

senj tijelovo i biskup bogovic

Tags: Senj, TIjelovo

Ispis