bener

Josipovo u Cetingradu

Blagdan sv. Josipa koji se slavi kao suzaštitnik župe Uznesenja BDM u Cetingrada je i dan u godini kada ovo kordunsko mjesto posjete tisuće ljudi koji sudjeluju na godišnjem stočarskom sajmu, najvećem u ovom dijelu Hrvatske, kao i brojni hodočasnici. Središnje misno slavlje predslavio je u utorak 19. ožujka u 12 sati župnik Donjeg Lapca, Boričevca i Zavalja Dino Rupčić u suslavlju 8 svećenika među kojima mjesnog župnika Stanka Smiljanića, župnika i dekana slunjskog mons. Mile Pecića, te umirovljenog svećenika i višegodišnjeg župnika Cetingrada mons. Marijana Ožuru .  

Continue Reading

Ispis E-mail

Skočaj: slavlje Gospe Lurdske i Dan bolesnika

Skočaj: slavlje Gospe Lurdske i Dan bolesnikaU nedjelju 10. veljače u filijalnoj kapeli Gospe Lurdske u Skočaju (župa Zavalje) slavljena je Gospa Lurdska i Dan bolesnika. Misu je predvodio fra Bono, franjevac iz Bihaća, uz župnika vlč. Dinu Rupčića. Fra Bono je u propovjedi rekao: “Promišljajući o problemu bolesti, o bolesnicima, iskusili smo to i na sebi kako nije lako doći u bolnicu, kao ni doći u posjete u bolnicu te nije lako ni razboljeti se pa leći u bolnicu.

Continue Reading

Ispis E-mail

Obilježena šesta obljetnica smrti zavaljskog župnika Mile Ivančića

Obilježena šesta obljetnica smrti zavaljskog župnika Mile IvančićaU petak je u župi sv. Franje Asiškog u Zavalju kod Bihaća na obroncima Plješivice, jedinoj župi Gospićko-senjske biskupije izvan Republike Hrvatske održana misa zadušnica na šestu obljetnicu tragične smrti tadašnjeg zavaljskog župnika vlč. Mile Ivančića. Misu je predslavio čuvar svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama pop Ante Luketić u suslavlju brojnih svećenika biskupije. Na čelu s domaćim župnikom Dinom Rupčićem kao i brojnim župljanima.

Continue Reading

Ispis E-mail

Slavlje Bogojavljenja u Slunju

slunj biskup bogovic i bogojavljenje(Slunj, 6.1.2019.) - Gospićko-senjski biskup u miru Mile Bogović tradicionalno je blagdan Bogojavljenja predslavio u Slunju u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u suslavlju s domaćim župnikom i dekanom slunjskim mons. Milom Pecićem, u svojoj rodnoj župi i pri tom progovorio o vjeri u Krista sina kroz prizmu tri mudraca koji su došli u pohode rođenom spasitelju.
Mali odlomak iz evanđelja o pastirima i kraljevima/mudracima slikovito i zorno opisuje nam likove od kojih jedne vodi ljubav i dobrota a druge mržnja i zloća. S jedne strane imamo mudrace/kraljeve i pastire, a s druge Heroda i pismoznance. Prvi idu Spasitelju i nose mu darove, a drugi nastoje da ga uklone i ubiju. Herod je to želio učiniti odmah (Nevina dječica), a pismoznanci i farizeji su to dovršili na Kalvariji, poručio je na početku biskup Bogović svoju misao o blagdanu Bogojavljenja.

Continue Reading

Ispis E-mail

Stjepanje u Slunju

slunj stjepanje biskup u kolu(Slunj, 26.12.2018.) - Gospićko senjski biskup u miru Mile Bogović tradicionalno je predvodio misno slavlje na blagdan sv. Stjepana prvomučenika u srijedu 26. prosinca u rodnoj župi Slunj, nastavivši tako praksu od vremena dok je bio biskup pri obilasku dekanatskih središta. Koncelebrirao je župnik i dekan slunjski mons. Mile Pecić, a misa je okupila brojne vjernike Slunja koji su došli na susret sa svojim biskupom i sugrađaninom. Glazbom je misu animirao župni zbor uz orguljsku pratnju Branke Čuić.

Continue Reading

Ispis E-mail

Mostovi 2019.

slunj mostovi 2019 1(Slunj, 19.12.2018.) - U božićnom vremenu iz tiska je po tradiciji izišao godišnjak Slunjskog dekanata Mostovi 2019. List izdaje Slunjski dekanat, a glavni urednik je župnik i dekan slunjski mons. Mile Pecić. Tiskanje je obavio ITG doo Zagreb a suradnici su svećenici župa Slunjskog dekanata Šimo Božić, Ivan Hodak i Stanko Smiljanić. Na naslovnica Mostova dominira nova crkva bl. Ivana Merza na slunjskom poligonu sagrađena 2017. godine, dok je na zadnjoj stranici detalj s misnog slavlja svećeničkog dana u Svetvinćentu u čast mučenika Miroslava Bulešića, kao i detalj sa susreta krizmanika u Slunju. Novi broj Mostova je 31. po redu, a sve fotografije su u boji.

Continue Reading

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice