SLUNJ: Skupština UHBDR

Nedelja, 11. 4. 2010.


Kroz rad sjednice prisutne je vodila Ivanka Magdić koja inače odrađuje pravne poslove za udrugu. Pozdravila je goste: predsjednika Koordinacije braniteljskih udruga Županije Maria Matešu, Nenada Kovačevića iz Udruge veterana domovinskog rata Krnjak-Vojnić, Anđu Perak predsjednicu Udruge poginulih branitelja, Dragutina Suca iz Udruge umirovljenih policajaca PU Karlovac, Roberta Prodana iz Udruge ZNG Klek Ogulin, gradonačelnika i saborskog zastupnika Ivana Bogovića, načelnika općine Rakovica Franju Franjkovića, župnike Milu Pecića i Petra Boguta.
Predsjednik Mile Jurčević dao je izvješće o radu (podizanje spomen obilježja u Blagaju, Kuterevčevoj pećini, odlazak u Vukovar, pomaganje izdavanja knjige od Domovinskom ratu autora Ivana Strižića, pomaganje članovima u poteškoćama). Predsjednik je posebno zahvalio donatorima iz Sydnya.
Nikola Požega dao je financijsko izvješće, Jure Štefanac izvješće u ime nadzorne komisije. Udruga planira budžet u idućoj godini u iznosu od 130.000 kn. Dio budžeta će se osigurati od članarine, a dio očekuju od donatora. Nakon toga podijeljena su priznanja: Crkvi sv. Nikole Tavlića u Sydnyu, Tvrtki "Boka" Sydny, Hrvatskom karlovačkom društvu Sydny, Hrvatskom narodnom radiju Sydny, Mirku Cindriću iz Furjana.
Nakon radnog dijela skupštine slijedilo je druženje u prijateljstvu. Članovi su se pobrinuli za gulaš, palentu, piće. Uz jelo prepričavali su se dojmovi i doživljaji iz bliže i daljnje prošlosti. Našli su se tu i tamburaši pa se začula pjesma. Naši branitelji njeguju zajedništvo što je dobar znak. Ova skupština pokazala je da će to zajedništvo biti nastavljeno i u buduće.

 

  Vijesti - Sve