bener

"Dobrota i ljubav jači su od sile"

slunj-usk-pon(Slunj, 21.4.2014.) - Uskrsni ponedjeljak koji u Slunju tradicionalno predslavi gospićko-senjski biskup Mile Bogović zbog spriječenosti ove je godine predslavio župnik i dekan slunjski mons. Mile Pecić. Glazbom je misu animirao župni zbor pod vodstvom prof. Anke Čuić.
Mons. Pecić Isusovo je uskrsnuće pojasnio u kontekstu vremena kada se dogodilo a koje je stvorilo zavist kod svećeničkih glavara, farizeja i pismoznananaca te su ga predali da se razapne.

Manipulirali su s narodom sa željom Isusa ušutkaju. Cilj im je bio ne da otkriju nego sakriju istinu te su manipulirali i njegovim uskrsnućem. Stražare su podmitili i nagovorili da kažu "da su ga ukrali učenici dok su oni spavali". Manipulacija se nastavlja i danas. Moćnicima smeta Isusovo Uskrsnuće. Zato ga treba prikazati smiješnim, nemogućim ili ga pretvoriti u mit, komercijalizirati ga. Iskustvo Crkve, tolikih vjernika, njima ništa ne znači. Međutim Uskrsli unosi potresnu novost u naš okrutni svijet: dobrota i ljubav jači su od sile, život je jači od smrti. Moćnici ostaju u svojoj praznini a Isusovi učenici žive od susreta s Učiteljem koji ih oslobađa od straha, smrti, mračnih sila.
Oni koji se druže s Kristom mirne su duše je dobrota jača od zla. Zadnju riječ ima dobrota i ljubav a ne oholost i zavist, zaključio je mons. Pecić.

Tags: Slunj, Uskrs

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice