bener

Mons. Marijanu Ožuri nagrada za životno djelo općine Cetingrad

cetingrad prizanje mons. ozuri(Cetingrad, 7.8.2015.) - Na svečanoj sjednici općinskog vijeća općine Cetingrad održanoj u Domu kulture u Cetingradu 7. kolovoza najviše priznanje općine Cetingrad za životno djelo dobio je župnik Cetingrada mons. Marijan Ožura.

Kako stoji u dugom obrazloženju u kome se ističu goleme zasluge mons. Ožure kome je dekretom riječko-senjskog nadbiskupa Viktora Burića 4. kolovoza 1963. godine dodijeljena pastoralna skrb nad župom Cetingrad što obnaša i danas, ističe se pronošenje ljepote, slave i istine o Cetingradu, Hrvatskoj i svetoj katoličkoj crkvi. Nagradu je primio iz ruku predsjednika općinskog vijeća Matije Stepića i načelnika Milana Gašparina.
Gospićko-senjski biskup Mile Bogović čestitajući Dan općine zahvalio je na priznanju mons. Ožuri koji je priznanje i za Crkvu. Na ovako značajan dan kao što je 20. obljetnica od oslobođenja Cetingrada i on je dao svoj poklon, knjigu o povijesti Crkve u Slunjskom kraju. U umjetničkom programu sjednicu su uzveličali članovi KUD Korane iz Slunja i domaće Cetingradske tamburice.

Tags: Cetingrad, mons.Marijan Ožura

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice