bener

Uskrsni ponedjeljak u Slunju s biskupom Bogovićem

slunj biskup bogovic i uskrsni ponedjeljak 18(Slunj, 2.4.2018.) - Misno slavlje na Uskrsni ponedjeljak tradicionalno je u Slunju u župnoj crkvi Presvetog Trojstva predslavio biskup u miru Mile Bogović u suslavlju župnika i dekana slunjskog mons. Mile Pecića. Glazbom je misu animirao župni zbor pod vodstvom prof. Anke Čuić.
Ovih dana mnogi često kao frazu ponavljaju da je Uskrs najveći i najvažniji blagdan u kršćanskom svijetu. No, pitanje je za te kako se odnose prema tom blagdanu. Nakon Kristova uskrsnuća apostoli su se promijenili, nakon što su ga neki zatajili, otvorile su im se oči te su krenuli po svijetu naviještati Kristovo uskrsnuće. Nakon njegova uskrsnuća, nestao je strah jer su znali da ih vodi Onaj koji je nadvladao smrt.

Shvatili su da smrt nije put u nestanak nego u vječni život. Biskup je na kraju istaknuo tri vrste ljudi prema njihovu odnosu prema Uskrsu. Prvi su oni koji nisu povjerovali, Židovi i farizeji, drugi su oni koji su Isusa poštovali ali nisu vjerovali u njegovo uskrsnuće dok se nisu posvjedočili. Treći su oni koji povremeno vjeruju ali im Kristovo uskrsnuće ne otvara oči. To su isti oni koji podržavaju Istambulsku deklaraciju, zaključio je biskup Bogović svoju homiliju.

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice