bener

Ordinarijat Gospićko-senjske biskupije

Hodočašće Slunjskog i Udbinskog dekanata u gospićku katedralu

slunj i udbina(Gospić, 1.4,2017.) - U gospićku katedralu Navještenja BDM hodočastili su vjernici Slunjskog i Udbinskog dekanata predvođeni svojim župnicima i dekanima mons. Milom Pecićem i preč. Stjepanom Zebom. U 10 sati vjernici Udbinskog dekanata okupili su se u gospićkoj Katedrali gdje su molili križni put koji je predvodio đakon vlč. Pero Jurčević, dok su vjernici Slunjskog dekanata okupili se u župi Drežnik Grad gdje je križni put predvodio mons. Marjan Ožura, župnik Cetingrada.

U 11 sati svečanu svetu misu za okupljene vjernike predvodio je gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić. Na početku misnog slavlja, u ime oba dekanata, Biskupa je pozdravio slunjski župnik i dekan mons. Mile Pecić koji je zahvalio biskupu što je ugostio vjernike u svojoj katedrali. Predstavio je i župe od kuda su vjernici došli kako bi hodočastili u prvu crkvu naše Biskupije i kako bi sa svojim biskupom slavili svetu euharistiju. U svojoj propovijedi biskup Križić, na temelju Evanđelja o preljubnici, poručio je hodočasnicima kako smo svi skloni drugoga osuđivati. Peta Božja zapovijed ne uključuje samo tjelesno ubojstvo, već je to ubojstvo i riječima, klevetanje, ogovaranje. Ne mora se baciti kamen, dovoljno je baciti i blato da bi se drugoga oštetilo, da bi mu se narušio ugled. Isus, koji je jedini bio bez grijeha, nije osudio ovu preljubnicu, već joj je rekao da je niti on ne osuđuje. Znao je Isus da će on u skoro vrijeme na drvo križa ponijeti i njezine grijehe.
Na kraju svete mise sve okupljene svećenike i hodočasnike pozdravio je gospićki župnik i dekan mons. Mile Čančar koji je zahvalio hodočasnicima koji su do sada, u najvećem broju od svih dekanata, došli pohoditi prvostolnicu naše Biskupije.Svetom misom, pučkim pjevanjem, animirale su vjernice slunjskog kraja. Nakon svete mise vjernici su se, zajedno s Biskupom Križićem, okupili na druženje u dvorani Caritasa.

Tags: Udbina, katedrala, Slunj, Korizmeno hodočašće

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice